Kierkgaard skal forhandle ældrereform sammen med Dybvad og Lose

Den socialdemokratiske udlændingeminister Kaare Dybvad deltager sammen med Venstres næstformand Stephanie Lose ved ældreforhandlingerne. Det er fortsat regeringens plan at lande en aftale inden påske.

Kaare Dybvad bliver Socialdemokratiets regeringsrepræsentant i forhandlingerne om den kommende ældrereform.
Kaare Dybvad bliver Socialdemokratiets regeringsrepræsentant i forhandlingerne om den kommende ældrereform.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Ældreminister Mette Kierkgaard (M) bliver ikke den eneste repræsentant fra regeringen, når hun i løbet af foråret skal forsøge at lande en stor ældrereform.

Med sig ved forhandlingsbordet har hun Venstres næstformand, økonomimininister Stephanie Lose (V) og udlændinge-og integrationsminister, Kaare Dybvad (S).

Det bekræfter Ældreministeriet over for Altinget.

Dermed er alle tre regeringspartier repræsenteret i forhandlingerne, der er et af forårets store prestigeprojekter for SVM, der længe har kæmpet med pauvre meningsmålinger.

Lose sidder på pengekassen, men selvom Altinget har rettet henvendelse til både Ældreministeriet, Udlændinge-og Integrationsministeriet og Socialdemokratiet har det ikke været muligt at få svar på, hvorfor Kaare Dybvad sidder med ved forhandlingerne.

Der er ikke nogen kobling til hans ressort i udspillet, og ifølge Altingets oplysninger er der heller ikke udsigt til, at udlændinge og integration bliver en del af forhandlingerne. I januar lavede Folketinget også en aftale, der skal styrke rekrutteringen af udenlandske social- og sundhedsassistenter.

Kaare Dybvad er dog bredt anerkendt som en stærk socialdemokratisk ideolog, der også har en stor stjerne hos statsminister Mette Frederiksen (S).

Krævede mere tid til tekniske gennemgange 
SVM-ministrene er blevet en smule forsinket i forhandlingerne.

Udspillet blev præsenteret i slutningen af januar, og den første tekniske gennemgang foregik i starten af uge seks. Herefter var det ifølge Altingets oplysninger Mette Kierkgaards plan at begynde bilaterale forhandlinger med partierne uden for regeringen. Men en samlet opposition krævede mere tid til at granske teknikken. Derfor har der også i uge otte været lange møder i Ældreministeriet, hvor kredsen af forhandlere har boret sig dybere ned i materialet.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00