Debat

Krisen kradser - og EU-modstanden står stærkt

BLOG: USA’s ambassadør udtrykker sin bekymring for den eskalerende massearbejdsløshed i EU og siger, at der er tale om en humanitær krise. Derfor er der også mere end nogensinde før brug for EU-modstand, konkluderer Rina Ronja Kari.
Rina Ronja Kari
Rina Ronja Kari
Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

 Af Rina Ronja Kari
Talsperson ved Folkebevægelsen mod EU

I sidste uge kom der endnu engang katastrofetal for EU: rekordhøj arbejdsløshed med cirka 25 millioner mennesker, der desperat leder efter et arbejde. Og som om det ikke var nok, så går cirka 1 ud af 4 unge ledige.

Det er katastrofalt, ikke bare for samfundet, men især også for den enkelte. Krisen kradser så dybt, at mange har problemer med at få råd til helt basale ting som husleje, mad og medicin. 

Derfor er det også fuldstændig vanvittigt, at EU i den grad ikke er til at råbe op. Hvordan kan det være, at EU's ledere måske nok er kede af tallene, men derefter fortsætter deres nedskæringskurs?

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

USA: Europa i humanitær krise
Når selv USA's ambassadør siger, at der er tale om en humanitær krise og opfordrer EU-lederne til at tænke sig grundigt om, så burde det da virke. Der er ikke længere tale om, at mindre grupper befolkninger eller venstrefløjspolitikere protesterer. Nej, der er tale om helt enormt massive protester fra befolkningerne rundtomkring, fra adskillige økonomer, fra en række lande uden fra EU - ja, og fra politikere rundtomkring inden for EU.

Men lige lidt hjælper det. Der bliver vedtaget flotte ord om investering og jobgaranti, men indholdet er mildest talt nedslående - rettesnoren for det hele er jo, at det skal holdes inden for de ekstremt snævre økonomiske rammer, som EU har vedtaget.

Når selv USA’s ambassadør siger, at der er tale om en humanitær krise og opfordrer EU-lederne til at tænke sig grundigt om, så burde det da virke.

Rina Ronja Kari
Talsperson ved Folkebevægelsen mod EU

EU-modstanden oplever stigende opbakning
Derfor er det heller ikke overraskende, at EU-kritik og EU-modstanden har gode dage. I de forløbne uger er vi stødt på flere fordomme om, at vi i Folkebevægelsen skulle stå svagt - og måske endda risikere at ryge ud af EU-Parlamentet. Men sandheden er, at vi har medlemsfremgang, og at vi oplever en enorm stor opbakning i befolkningen.

Når vi går på gaden og snakker med folk om problemerne med EU - ja, så bliver vi mødt med enighed, og med eksempler som helt almindelige mennesker selv er stødt på, hvor EU bare er for meget. 

Opbakningen til at beholde EU-undtagelserne er også voksende, og senest var der en måling, der viste stigende opbakning til at bevare retsundtagelsen.

På alle mulige måder må vi altså sige: I behøver ikke bekymre jer om os. Her går det faktisk rigtig godt.

Desværre går det ikke særlig godt i EU, hvor systemet er fuldstændigt ude af trit med befolkning og virkeligheden. Derfor er der også mere end nogen sinde før brug for EU-modstand. Der er brug for den klare stemme i debatten, og vi tør godt sige EU midt imod.

Derfor ser vi også frem til EU-parlamentsvalget med stor fortrøstning. Meget kan ske endnu, men vi har ingen grund til at være bekymret for valget. Jeg tror derimod, at vi kommer til at se, at EU-kritikerne kommer til at få et rigtig glimrende valg - vores opgave bliver at give befolkningen et tydeligt alternativ til EU's vanvittige kurs.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00