Danskerne glemmer at rydde op i køleskabet

MADSPILD: Hver fjerde danske smider mad ud mindst 3-4 gange om ugen, viser en ny undersøgelse. Den største hindring er, at danskerne glemmer at ”rydde op” i køleskabet.
Når forbrugerne skal pege på den største hindring for at undgå madspild, peger 30 procent på, at de ikke er gode nok til at "rydde op" i køleskabet.
Når forbrugerne skal pege på den største hindring for at undgå madspild, peger 30 procent på, at de ikke er gode nok til at "rydde op" i køleskabet.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund
Trods øget fokus på madspild smider de fleste danskere stadig mad ud.

En ud af fire forbrugere gør det så ofte som 3-4 gange om ugen, mens næsten 75 procent gør det mindst et par gange om måneden.

Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Glemmer at rydde op
Ifølge forbrugerne selv er det særligt en overskredet holdbarhedsdato, der er årsag til, at maden bliver smidt ud. Det svar giver 75 procent af de adspurgte.

Derfor er det måske heller ikke så overraskende, at den største hindring for at undgå madspild, ifølge 30 procent af forbrugerne, er, at de "glemmer at 'rydde op' i køleskabet og fryseren".

Fakta

Om undersøgelsen
Userneeds har gennemført undersøgelsen for Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Stop Spild Af Mad. Undersøgelsen er støttet økonomisk af VACUUM-SAVER.DK.

Undersøgelsen er blevet gennemført i september 2013 blandt 1.019 deltagere repræsentativt udvalgt for den danske befolkning. 

Selina Juul, stifter af organisationen Stop Spild Af Mad, råder derfor til, at danskerne stiller de ældste fødevarer forrest i køleskabet. Det skal sikre, at al maden bliver brugt.

"Og især her op til juletiden, hvor danskerne plejer at smide mere kød ud end normalt, bør man være ekstra opmærksom ved for eksempel ikke at stille al mad frem på julefrokostbordet på én gang. Generelt bør man gøre plads til julen i sit køleskab, køkkenskabe og fryser, så man har plads til al overskudsmaden," siger Selina Juul i en pressemeddelelse.

Læs undersøgelsens resultater her 

0:000:00