Seneste artikler

Dansk Folkeparti taber førerposition hos arbejderne

VÆLGERANALYSE: Socialdemokratiet tilbageerobrer arbejdere og er nu et mulehår mere populær end Dansk Folkeparti hos disse vælgere. Arbejderne er nøglen til at vinde valget, vurderer politisk kommentator.

Kræver adgang til Altinget | Arbejdsmarked

3F-manøvre bifaldes bredt: Genialt at sætte Thulesen og Frederiksen sammen

BAGGRUND: Både iagttagere og fagbevægelsesfrænder kipper med kasketten for 3F, der med sidste uges overraskende topmøde med S og DF skubbede til en historisk repositionering af fagbevægelsen og banede vejen for en fredning af pensionsalderen. Stuntet kan styrke formand Per Christensen.

Kræver adgang til Altinget | Arbejdsmarked

DA: Indfør krav om jobparathed for unge

FORSLAG: Kravene om uddannelseshjælp til unge under 30 år er for ensidigt fokuseret på uddannelse, mener DA. I stedet vil mange unge have bedst af at komme i job, lyder det. Forskere bakker op.

Kræver adgang til Altinget | Arbejdsmarked

Uber-pressemøde efter ny taxilov: Vi bliver og kæmper

TV: Den nye taxilov er en "udfordring" for Uber, slog tjenestens talsmand fast på et pressemøde fredag. Ifølge talsmanden er aftalen et teknologisk tilbageskridt for Danmark, men Uber bliver i Danmark og kæmper videre. Se pressemødet her.

Kræver adgang til Altinget | Arbejdsmarked 2

Værdien af dagpenge rasler videre ned frem mod 2025

DEVALUERING: Gabet mellem job og dagpenge vokser fortsat. I 2025 vil kompensationsgraden være faldet til 64 procent, viser nye tal. Alvorlig trussel mod den danske model, mener a-kasserne. PRÆCISERET.

Kræver adgang til Altinget | Arbejdsmarked

Ole Birk lander bred taxi-aftale

AFTALE: Regeringen har sikret en aftale om ny taxi-lov, der liberaliserer taxibranchen, men uden umiddelbar plads til Uber. Ole Birk Olesen (LA) ville gerne være gået længere. Regeringen har ikke fået ret meget igennem, mener DF.

Kræver adgang til Altinget | Arbejdsmarked

Skuespillere giver dagpengesystem dumpekarakter

DRAMA: Dagpengesystemet fungerer ikke for 63 procent af de danske skuespillere, viser ny undersøgelse. Politikere arbejder på at gøre dagpengesystemet mere fleksibelt for folk med atypiske ansættelsesforhold.

Kræver adgang til Altinget | Arbejdsmarked