Debat

3F: Alle har ret til at blive pensionister

DEBAT: Det er en skrøne, at vi partout er nødt til at hæve pensionsalderen, og forslaget vidner om en ringe forståelse for helt almindeligt arbejde, skriver Søren Heisel og Ulla Sørensen fra 3F.

Krifa: Vi skal ikke nøle, når EU er klar til at rykke

DEBAT: EU sætter den rigtige kurs med en social offensiv, der sikrer basisrettigheder for alle Europas lønmodtagere. Nu skal Danmark bare tage at følge med, skriver Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.

S: Debatten om pension er skæv

DEBAT: Der er en udbredt mangel på retfærdighedssans i debatten om pension, skriver Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet og pointerer, at der altså er forskel på at arbejde med beton og på kontor. Det skal afspejles i pensionssystemet, mener han.

Forfatter: Sæt en stopper for ressourceforløbenes tortur

DEBAT: Hvor mange alvorligt syge mennesker skal lide i ressourceforløb, og hvor mange eksperter skal fremsætte kritik, før regeringen og forligskredsen vil gribe ind og ændre lovgivningen? Det er spørgsmålet fra forfatter Lisbeth Riisager Henriksen.

3F: Dansk Byggeris angreb på lærlingelønnen er besynderligt

REPLIK: Dansk Byggeris udmeldinger om, at en for høj lærlingeløn er skyld i manglende praktikpladser er baseret på halve sandheder og ulogiske slutninger. Det skriver 3F og 3F Ungdom, der er både uenige i og forundrede over Dansk Byggeris angreb på lærlingelønnen.