Debat

3F: Arbejdslivet må ikke gøre ondt

DEBAT: Det er beklageligt, at regeringen vil tømme Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse for 400 millioner kroner. Sæt i stedet strøm til fonden, og få investeret i et bedre arbejdsmiljø, skriver Tina Nør Langager og Ulla Sørensen fra 3F. 

DA: Forvent initiativer i konflikt med den danske model

DEBAT: Der kommer formentlig konkret lovgivning fra EU-Kommissionen, som vil være i strid med principperne i den danske model, når hensigterne med den sociale søjle skal oversættes til love. Det skriver Christiane Miβlbeck-Winberg fra Dansk Arbejdsgiverforening.

LO: Fri bevægelighed med respekt for lønmodtagerne

DEBAT: Vi skal sørge for, at arbejde i Danmark foregår på danske løn- og arbejdsvilkår. Vi skal løfte bunden og sætte høje fælles standarder for eksempelvis arbejdsmiljø. Det skriver Arne Grevsen, næstformand i LO.

Frie Funktionærer: Den danske model bør sendes på pension

DEBAT: Selvom den danske model ofte fremhæves, er sandheden, at det er forældet model, der ikke passer til nutidens arbejdsmarked. Hvis arbejdsmarkedets udfordringer skal løses, er der i stedet brug for mere lovgivning, skriver Frie Funktionærers formand.

Seniorforsker: I begrænser den frie forskning

DEBAT: Nedskæringer, besparelser og senest et ny lovforslag om en sammenlægning af SFI og KORA er alt sammen med til at begrænse den frie, uafhængige forskning, mener Mogens N. Christoffersen, seniorforsker emeritus hos SFI.

Kari om social søjle: Det kan næsten kun gå galt

DEBAT: Når EU med den sociale søjle vil indføre fælles lovgivning for vidt forskellige arbejdsmarkeder og velfærdsmodeller, er det dømt til at gå galt, skriver Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.