11 ekstra fridage! STAR kritiseres for at forgylde chefer og konsulenter

FINANSLOV: Ledere og konsulenter i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ligger over niveau med både varige tillæg, engangsvederlag og samlet løn. Tilpas lønnen og afskaf arbejdsgiverbetalte fridage, lyder et par af forslagene i budgetanalyse som indspark til næste års finanslov.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og resten af regeringen lægger i finanslovsforslaget op til, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering skal effektivisere for 8,5 millioner kroner næste år. 
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og resten af regeringen lægger i finanslovsforslaget op til, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering skal effektivisere for 8,5 millioner kroner næste år. Foto: /ritzau/Mathias Svold
Sine Riis Lund

I STAR ligger imidlertid både størrelsen af de varige tillæg, engangsvederlag og den samlede løn over benchmark.

Analyse fra Rambøll Management Consulting og Implement Consulting Group

Analysen påpeger, at deres arbejdsvilkår måske er lidt ude af trit med, hvad der er gængs på det her arbejdsmarked.

Jørgen Stamhus
Arbejdsmarkedsforsker, Aalborg Universitet
Fakta
Hvem er STAR?
  • Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) er etableret den 1. januar 2014 som en sammenlægning af den tidligere Arbejdsmarkedsstyrelsen og Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.
  • STAR har en central rolle med blandt andet at politikudvikle, digitalisere og understøtte implementeringer på beskæftigelsesområdet.

Højere engangsvederlag, bedre tillæg og gode muligheder for at flekse.

Det er for attraktivt at være chef eller konsulent i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Det fastslår en budgetanalyse, der er lavet for Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet.

“Det kan variere fra styrelse til styrelse, om man primært anvender varige tillæg eller engangsvederlag som virkemiddel. I STAR ligger imidlertid både størrelsen af de varige tillæg, engangsvederlag og den samlede løn over benchmark,” skriver Rambøll Management Consulting og Implement Consulting Group (RMC-ICG), der står bag analysen, som Altinget har fået aktindsigt i.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00