Ny formand vil have akademikerne op på ølkassen

HOVEDFORBUND: Det er fuldstændig forfejlet at spille faglærte og akademikere ud mod hinanden, mener Akademikernes nye formand, Lars Qvistgaard. De to andre hovedorganisationer LO og FTF kan dog have deres fusionstanker i fred.

Mads Bang
Lars QvistgaardFødt 1967 Uddannet cand.jur., og Master of public governance.
CVFormand for Djøf Offentlig 2008-2016Medlem af Djøfs bestyrelse og Akademikernes bestyrelseChefkonsulent og projektleder i Økonomistyrelsen (2007-2008)Diverse stillinger i Fødevareministeriets departement i perioden 1998-2007, senest Chefcontroller. Fuldmægtig i Strukturdirektoratet (1995-1998).
Lars Qvistgaard
Født 1967
Uddannet cand.jur., og Master of public governance.


CV
Formand for Djøf Offentlig 2008-2016
Medlem af Djøfs bestyrelse og Akademikernes bestyrelse

Chefkonsulent og projektleder i Økonomistyrelsen (2007-2008)
Diverse stillinger i Fødevareministeriets departement i perioden 1998-2007, senest Chefcontroller.
Fuldmægtig i Strukturdirektoratet (1995-1998).



Foto: Lars Helsinghof /Altinget

Vi skal tænke i andre baner i forhold til den måde, vi har drevet politik på. Men vi skal stadig insistere på, at det er gennem viden, vores samfund løfter sig. Viden er en forudsætning for den velstand, vi har.

Lars Qvistgaard
Formand, Akademikerne
Fakta

Lars Qvistgaard om...


Livslang læring...
”Med fremdriftsreformen kommer man igennem systemet, så man står med en akademisk uddannelse som 25-årig. Vi lever længere og længere, så den 25-årige kan måske forvente at gå på pension som 70-72-årig. Det er jo et mægtigt tidsrum, man skal leve af den uddannelse man har fået. Der er en grundlæggende udfordring i at lære hele livet. Man kan argumentere for, at det er den enkeltes ansvar, men der er ikke synderligt stort udbud af uddannelser at tage i dag”.


Fleksibilitet i uddannelserne...
”Vores system har ikke den rette fleksibilitet i forhold til at hjælpe til sporskifter, både når man er uddannet og undervejs i uddannelsen. Man kunne dreje nogle kompetencer i en retning, der efterspørges, hvis der var mere fleksibilitet”.


Beskæftigelsessystemet og akademikerne...
"Det akademiske arbejdsmarked er nationalt. Men arbejdsmarkedssystemet er meget regionalt forankret. Kommunerne har et meget regionalt fokus. Når systemet er så lukket om sig selv, så får man ikke nødvendigvis peget de dimittender i den retning, hvor jobbene er."

Akademikerne skal op på ølkassen. Men budskabet skal stadig være velovervejet. Det er beskeden fra den nye formand for Akademikerne, Lars Qvistgaard, som vil have en skarpere profilering af akademikernes værdi for samfundet.

Lars Qvistgaard har sat sig til rette i formandsstolen ved årsskiftet, og han lander midt i en debat, som han kalder nærmest ”anti-akademisk”.

”Det er blevet en modsætning, hvor man enten skal have mange faglærte eller mange akademikere. Jeg mener, vi skal have begge,” siger Lars Qvistgaard.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00