Advarsel: Danske servicejob går til udlændinge

JOB: Dansk Industri melder om begyndende tegn på rekrutteringsproblemer i servicebranchen. Her er antallet af udenlandske ansatte steget med 66 procent siden 2009. AE-Rådet opfordrer virksomhederne til selv at gøre en større indsats.

Virksomheder, der eksempelvis tilbyder rengøring, har stigende problemer med at finde arbejdskraft, advarer fra Dansk Industri.
Virksomheder, der eksempelvis tilbyder rengøring, har stigende problemer med at finde arbejdskraft, advarer fra Dansk Industri.
Michael Hjøllund

Erfaringerne fra den sidste højkonjunktur viser, at der var langt flere i job, end nogen økonom med respekt for sig selv havde troet muligt. Så der er nok at arbejde med inden for den arbejdsstyrke, der findes.

Frederik I. Pedersen
Chefanalytiker
Fakta
Undersøgelsen fra DI Service
- Hver anden virksomhed forventer at øge beskæftigelsen
- 33 procent af virksomhederne mener, det er blevet sværere at rekruttere nye medarbejdere i 2014.
- 29 procent har måttet sige nej til ordrer eller opgive aktiviteter, fordi de ikke har kunnet skaffe nye medarbejdere.

Kilde: Survey blandt 36 repræsentativt udvalgte service-virksomheder, der er en del af Dansk Industris "virksomhedspanel".

Dansk servicevirksomheder får sværere ved at besætte nye job inden for eksempelvis rengøring, kantinedrift eller vedligeholdelse.

Det er meldingen fra Dansk Industris branchefællesskab for servicevirksomheder, DI Service.

Et udtræk af svar fra servicevirksomheder i Dansk Industris såkaldte virksomhedspanel viser, at hver tredje virksomhed det seneste år har fundet det sværere at rekruttere nye medarbejdere.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00