Aktører frygter forsinket reformudspil

HØRING: Arbejdsmarkedets parter venter spændt på regeringens udspil til en ny beskæftigelsesreform. Forsinkes udspillet yderligere, risikerer processen dog at drukne i politiske slagsmål og valgkamp, vurderer flere aktører.
Regeringen og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er med egne ord ved at lægge sidste hånd på et reform-udspil på beskæftigelsesområdet. Men kommer udspillet ikke snart, risikerer det at drukne i valgkamp og politisk positioneringsspil, vurderer flere aktører på området.
Regeringen og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er med egne ord ved at lægge sidste hånd på et reform-udspil på beskæftigelsesområdet. Men kommer udspillet ikke snart, risikerer det at drukne i valgkamp og politisk positioneringsspil, vurderer flere aktører på området. Foto: Beskæftigelsesministeriet
Tyson W. LyallNikolaj L. Simonsen

Vi risikerer, at det bliver en kampplads, hvor der tænkes mere på valg, end på de lediges behov for uddannelse eller arbejde. Det kan ende i politiske drillerier, der vil gå udover de ledige. Vi ved, at der er massivt behov for faglært arbejdskraft, så det må ikke ende i et politisk cirkus

Per Christensen
Formand, 3F

"Regeringen er ved at lægge sidste hånd på en reform af beskæftigelsesindsatsen," fortalte beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) onsdag ved en åben høring om beskæftigelsespolitikken i Folketingets Fællessal.

Hvornår den sidste hånd helt nøjagtig er lagt, ønskede ministeren imidlertid ikke at forholde sig til. Og spørger man blandt aktører på området, kan det få uheldige konsekvenser, hvis ikke ministeren snart får sendt et reformudspil i trykken.

Jo tættere vi kommer på et folketingsvalg, jo større chance er der nemlig for, at reformarbejdet drukner i politiske slagsmål og valgkamp, lyder vurderingen fra flere sider.

"Vi risikerer, at det bliver en kampplads, hvor der tænkes mere på valg end på de lediges behov for uddannelse eller arbejde. Det kan ende i politiske drillerier, der vil gå ud over de ledige. Vi ved, at der er massivt behov for faglært arbejdskraft, så det må ikke ende i et politisk cirkus," lyder det fra 3F's formand, Per Christensen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00