Beskæftigelsesreform rammer private jobfirmaer hårdt

REFORM: Regeringens reform af beskæftigelsessystemet skulle gerne få flere i job. Men hos en særlig branche giver det i stedet udsigt til smalhals og fyringer. De private jobfirmaer vil blive ramt på kerneforretningen, når der skæres 370 mio. kr. i aktiveringen.
Foto: Colourbox
Jørgen Skadhede

Hvis regeringens udspil kommer igennem, som det står nu, så vil det blive hårdt for de private aktører i beskæftigelsesindsatsen. Det meste af aktiveringen forsvinder og bliver erstattet af virksomhedspraktik og ordinær uddannelse i stedet.

Kurt Nygaard
Jobcenterchef i Horsens
De private jobfirmaer mister en stor del af deres forretningsgrundlag med regeringens udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen.

En reform, der gerne skulle få flere i arbejde, men hos branchen af private jobaktører giver den i stedet panderynker og udsigt til fyresedler.

De private jobfirmaer har opgaver for over 90 procent af landets kommuner. Branchen omsætter for over en halv milliard kr. om året og beskæftiger et sted mellem 1.000 og 1.500 medarbejdere.

Kerneforretningen er truet
Men med sin reform forventer regeringen at spare 370 mio. kr. årligt på selve aktiveringen af de forsikrede ledige, som de private jobfirmaer står for en stor del af.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00