DF: Derfor gik vi med til et endnu lavere kontanthjælpsloft

FORHANDLINGSSPIL: Ved at basere beregningerne på en lavere mindsteløn er kontanthjælpsloftet blevet lavere end regeringens udspil. Nødvendigt offer for at holde hånden over de svageste ledige, siger Dansk Folkeparti, som kritiseres for løftebrud. 

Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance er meget tilfreds med, at det lykkedes at presse et kontanthjælpsloft igennem, som er lavere end regeringens eget forslag. Det er småpenge i forhold til de ekstra sikringer, som er bygget ind i aftalen, mener Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti.
Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance er meget tilfreds med, at det lykkedes at presse et kontanthjælpsloft igennem, som er lavere end regeringens eget forslag. Det er småpenge i forhold til de ekstra sikringer, som er bygget ind i aftalen, mener Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti.Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Søren Elkrog Friis

Vi er tilfredse med de indrømmelser, vi har fået, men godt tilfredse er måske lige at tage munden for fuld.

Bent Bøgsted
Beskæftigelsesordfører, DF

289 kroner om måneden blev en udløsende faktor i forhandlingerne om et kontanthjælpsloft, som blev afsluttet onsdag – og indgår som del af regeringens aftale om finansloven for 2016.

Læs også: Overblik: Her er det nye kontanthjælpsloft

Det er det beløb, som enlige forsørgere med børn kan få mindre hver måned, end hvis regeringens oprindelig forslag om kontanthjælpsloft var vedtaget uden ændringer.

Dokumentation

Aftalen om kontanthjælp

  • Regeringen indgik onsdag en aftale om kontanthjælpsloft med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.
  • I korte træk medfører aftalen følgende ændringer:
    • Nyt kontanthjælpsloft, der skal sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde. Loftet fastsættes med udgangspunkt i, at der skal være en større forskel i den disponible indkomst mellem at modtage kontanthjælp suppleret med andre offentlige ydelser og være i beskæftigelse.
    • 225-timers regel, der skal skærpe rådighedskravet. Kontanthjælpsmodtagere skal dokumentere 225 timers ordinær, ustøttet beskæftigelse inden for det seneste år på kontanthjælp for fortsat at kunne modtage fuld ydelse.
    • Ret til fire ugers ferie i stedet for fem for kontanthjælpsmodtagere, der har været 12 sammenhængende måneder i kontanthjælpssystemet.
  • Aftalen vurderes at medføre et provenu på 530 mio. kr. og styrke beskæftigelsen med 700 personer.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00