Debat

DF: Nu begynder de vigtige forhandlinger

DEBAT: Nemmere opkvalificering og flere praktikpladser er helt centrale forudsætninger for fremtidens arbejdsmarked, og de kræver ansvarlige arbejdsgivere, realistiske fagforeninger og ambitiøse politikere. Det skriver beskæftigelsesordfører for DF Bent Bøgsted.

Fremtidens arbejdsmarked stiller nye krav til både arbejdsgivere og fagforeninger, skriver Bent Bøgsted fra DF.
Fremtidens arbejdsmarked stiller nye krav til både arbejdsgivere og fagforeninger, skriver Bent Bøgsted fra DF.Foto: ft.dk
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bent Bøgsted
Beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti

Endelig kommer parterne i gang med forhandlinger, som er højt aktuelle for arbejdsmarkedet.

Nu er integrationspakken lagt frem, og det munder sandsynligvis ud i, at den ligesom de andre 23 integrationspakker ikke kommer til at virke, mest på grund af at indvandrere og asylansøgere fra muslimske lande langt fra er indstillet på at ændre deres tilværelse til danske forhold.

Men nok om det. Nu drejer det sig om, at parterne bliver enige om, hvordan vi skal sikre opkvalificering af ledige til de job, som arbejdsgiverne siger, de mangler medarbejdere til.

Fakta
Debatpanel om trepart
Trepartsforhandlingerne er i gang, og Altinget: arbejdsmarked har nedsat et debatpanel, som skal kommentere, diskutere og analysere forhandlingerne.

Panelet består af:
  • Bente Sorgenfrey, formand for FTF
  • Lars Storr-Hansen, administrerende direktør i Dansk Byggeri
  • Per Christensen, forbundsformand i 3F
  • Mikkel Mailand, arbejdsmarkedsforsker, FAOS
  • Bent Bøgsted, beskæftigelsesordfører, Dansk Folkeparti
  • Leif Lahn Jensen, beskæftigelsesordfører, Socialdemokraterne
  • Steen Nielsen, underdirektør i Dansk Industri med ansvar for løn og arbejdsmarkedspolitik

Arbejdsgiverne skal være mere villige til selv at tage ansvar for at uddanne de medarbejdere, de skal bruge.

Bent Bøgsted
Beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti

Det skal være langt lettere
Det kræver, at man løsner op for muligheden for at kombinere kurser. 

Opkvalificering i forbindelse med ansættelse uden at der absolut skal ligge en ansættelseskontrakt. En målretning af kurser til ledige job. En nytænkning om hvilke kurser, der kan give arbejde. 

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected].

Kurserne skal ikke være låst på et bestemt antal uger, og der skal være en bedre kontakt mellem arbejdsgivere, a-kasser og jobcentre.

Et andet vigtigt emne er, at arbejdsgiverne skal være mere villige til selv at tage ansvar for at uddanne de medarbejdere, de skal bruge.

Slut med at hænge fast i faget
Men der er også behov for, at fagforeningerne ikke holder fast i, hvad deres medlemmer skal arbejde med. Det er blevet løsnet op de senere år, men det hænger lidt endnu.

Der skal gerne ske en mere direkte jobanvisning fra samarbejdet mellem a-kasser, jobcentre og arbejdsgivere.

Der er også brug for en aftale, der sikrer flere praktikpladser til eleverne, men vi må acceptere, at praktikpladserne kommer der, hvor der mangler arbejdskraft.

Vi kan også se, at der er erhverv, hvor der i mange år ikke har været brug for nye elever, men med store årgange der forlader arbejdsmarkedet, sker der nu en ændring. 

Det bør også være noget af det som parterne finder en løsning på.

Dansk Folkeparti ser med spænding frem til at se resultatet, da det, parterne skal arbejde med, stort set svarer til, hvad jeg har talt om de sidste par år.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Bøgsted

Fhv. MF (DD)
maskinarbejder, Aalborg Tekniske Skole 1976, oversergent (Avedøre Rekrut- og Sergentskole 1977), våbenmekaniker (Nørrejyske Artilleriregiment 1977)

0:000:00