DF roser KL- og FOA-udspil om bosteder

PSYKIATRI: Dansk Folkeparti roser det fælles udspil, som KL og FOA har lanceret til at erstatte det skrottede forslag om bosteder til vanskelige psykisk syge. Venstre venter med at vurdere forslaget til forhandlingerne.

Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Nu nærmer vi os noget som Dansk Folkeparti kan acceptere. Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis Liselott Blixt til KL og FOA’s nye forslag til at huse de farlige psykisk syge, som er for raske til den almindelige psykiatri og for farlige til de kommunale bosteder.

”Forslaget er bestemt en bevægelse hen mod det mål, som vi kan være enige om. Vi har hele tiden sagt at de særlige pladser bør oprettes under regionernes psykiatri. Så kan de få den behandling de har brug for, og der er adgang til at anvende den tvang, der måtte være nødvendig,” siger LIselott Blixt, der er partiets psykiatriordfører.

Udspil kom efter droppet forslag
Udspillet fra KL og FOA er kommet efter at fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) forleden droppede det lovforslag, der skulle bane vej for en ny type botilbud til de potentielt farlige psykisk syge, som vurderes for voldsomme til de gængse kommunale botilbud.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00