Debat

DF: S forsøger at dække over egen utilstrækkelighed

DEBAT: Ole Christensens (S) kritik af DF's indsats over for social dumping i EU er en løgn, skriver Anders Vistisen (DF). Kritikken er et forsøg på at dække over, at problemerne med social dumping ikke er forbedret i de 13 år, Ole Christensen har siddet i Parlamentet. 

Foto: /ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Anders Vistisen
Gruppeformand for Dansk Folkeparti i EU-Parlamentet

Ole Christensen, medlem af EU-Parlamentet for Socialdemokraterne, retter 4.oktober i Altinget en kritik af Dansk Folkepartis indsats mod social dumping i EU-Parlamentet.

Det er ikke første gang, Ole Christensen fejlagtigt beskylder Dansk Folkeparti for at løbe fra løfter. Men en løgn bliver ikke sand af at blive gentaget.

Ole Christensen henviser i sit indlæg til en stor rapport om social dumping, som sidste år blev vedtaget (også af Socialdemokraterne) af et flertal i EU-Parlamentet. Men som så meget andet, så fortæller Ole Christensen ikke hele historien om rapporten. Dansk Folkeparti stemte ja til forskellige delelementer i rapporten, men nej til delelementer og den samlede rapport.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

For eksempel kan vi ikke acceptere, at rapporten hylder den frie bevægelighed, der netop har været med til at skabe problemerne med social dumping. Ligesom vi heller ikke kan acceptere, at der bliver lagt op til at indføre økonomiske, skattemæssige og sociale mekanismer i EU, da det for os i Dansk Folkeparti er op til nationalstaterne at regulere social-og arbejdsmarkedspolitikken.

Hvor er forbedringerne?
Det virker i det hele taget som om, at Ole Christensen med stor iver forsøger at beskylde andre for en masse usandheder for at dække over sin egen utilstrækkelighed. Faktum er, at Ole Christensen har siddet i EU-Parlamentet i mere end 13 år, og ingen forbedring på social dumping er sket i den tid. Tværtimod. Forholdene i transportbranchen har for eksempel aldrig været værre.

Det er ikke første gang, Ole Christensen fejlagtigt beskylder Dansk Folkeparti for at løbe fra løfter. Men en løgn bliver ikke sand af at blive gentaget.

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Og i stedet for at skyde på andre, skulle Ole Christensen, der også ynder at kalde sig selv Ole-”EU”, måske vedkende sig sit eget og sit partis enorme ansvar for, at social dumping trives i stor stil. Socialdemokraterne bakkede i 1999 op om Udstationeringsdirektivet i Folketinget, og partiet har også bakket op om, at der efter østudvidelsen ikke skulle være nogen lang overgangsperiode, hvor landene var med i det indre marked.

Ole Christensens logik (og Socialdemokraternes) er altid, at når EU's regler har skabt store problemer, så er det ikke EU's skyld. Nej, det kræver blot flere EU-regler og mere magt sendt til Bruxelles. Men Ole Christensen, det kan jo være, at det er selve konstruktionen, der er noget galt med. At EU ikke skal have mere magt. Det synes vi i Dansk Folkeparti.

Men det er selvfølgelig svært at forstå for Ole Christensen, der altid har sat EU højere end kampen for Danmark og danske interesser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Vistisen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (DF), MEP (DF)
cand.jur. (Aarhus Uni. 2013)

Ole Christensen

Fhv. MEP (S), fhv. viceborgmester, Brovst Kommune
butiksuddannet, merkonom

0:000:00