Venstre-borgmester fra Dragør er eneste kandidat til formandspost i Krifa

Den tidligere præst og nuværende borgmester for Venstre i Dragør, Eik Dahl Bidstrup, bliver den eneste kandidat, når Krifa til maj skal vælge ny formand for første gang i 20 år.

Eik Dahl Bidstrup (V) har været borgmester i Dragør siden 2014, men står nu over for et jobskifte
Eik Dahl Bidstrup (V) har været borgmester i Dragør siden 2014, men står nu over for et jobskifteFoto: Krifa

46-årige Eik Dahl Bidstrup stiller op som formand for den kristne fagforening Krifa.

Det skriver Krifa i en pressemeddelelse.

Det bliver dog et såkaldt fredsvalg, da Eik Dahl Bidstrup er den eneste kandidat, og opstillingsfristen udløb 28. februar.

"Jeg er stor tilhænger af Krifas syn på arbejdsmarkedet, hvor arbejdstager og arbejdsgiver er hinandens forudsætninger og ikke modsætninger. Jeg har i mit virke som borgmester set, hvad konflikter forårsager, og det er sjældent noget godt", siger Eik Dahl Bidstrup i pressemeddelelsen.

Det betyder dermed også, at Dragør skal have ny borgmester før tid, når Eik Dahl Bidstrup forventes at starte i den nye stilling 1. juni. 

Den nuværende borgmester er ikke ny i fagforeningen. Han har de sidste seks år siddet i Krifas advisory board for god arbejdslyst.

Farvel efter 20 års formandskab
Den nuværende formand, Søren Fibiger Olesen, fortsætter frem til 28. maj på posten. Til den tid vil han have stået i front for foreningen i 20 år, men han meddelte i maj sidste år, at det ikke ville blive til mere end 20 år.

Læs portræt af Søren Fibiger Olesen: Krifa-formanden, der ville gøre den gule fagforening stueren

"Det er den rette tid til nye øjne og kræfter på posten. Jeg har været formand i næsten 20 år, og Krifa er et godt sted både i forhold til bestyrelse, ledelse og udvikling", udtalte han i juni, da han annoncerede, at han ville fratræde sin post.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eik Dahl Bidstrup

Ejerleder af udviklings- og rådgivningsfirmaet SpecialistDanmark, fhv. borgmester (V), Dragør 2014-21 og fhv. formand for Krifa 2021-22
M.A.Min. (Organisatorisk ledelse og teologi)

Søren Fibiger Olesen

fhv. formand, Krifa, fhv. formand, The World Organization of Workers
fotohandler (1980)

0:000:00