Efterløns-debat er tilbage for at dø igen

REFORM: Krisen giver efterløns-debatten endnu en rundtur i karrusellen, mener formand for Arbejdsmarkedskommissionen. Der skal borgfred til, før der sker noget, siger forsker.
Danskere på vej på efterløn kan også i denne omgang ånde lettet op, mener forsker.
Danskere på vej på efterløn kan også i denne omgang ånde lettet op, mener forsker.Foto: colourbox.com
Anne Bjerregaard

Krisen betyder, at der akkumuleres en meget stor offentlig gæld med den konsekvens, at man skal træffe nogle mere vidtgående beslutninger efterfølgende for at få betalt for krisen.

Jørgen Søndergaard
Formand, Arbejdsmarkedskommissionen

Gang på gang bliver den afvist og skudt til hjørne, men nu er den tilbage igen. Debatten om efterlønsreformen har fået nyt liv, efter først FTF og siden AC i løbet af sidste uge meldte ud, at ændringer på efterløn og dagpenge er tvingende nødvendigt.

Overraskende, at kravet kommer fra fagbevægelsen, men ikke, at det netop er FTF, der tager teten, siger formanden for Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard.

"Det er næppe nogen tilfældighed, at det er FTF, der bringer det op. Især på deres område må man imødese, at der bliver decideret mangel på arbejdskraft. Derfor er de mere end klar over, at der er et reelt problem samfundsmæssigt, som der vil komme et behov for at finde politiske løsninger på," siger han og peger på, at debatten om efterlønnen vil blive ved at poppe op, fordi det er et stort, uløst problem.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00