EL skaber usikkerhed om refusionsreform

FORLIG: Trods forliget med V, K og DF om en kommende beskæftigelsesreform, kan regeringen ifølge ekspert ikke komme uden om Enhedslisten og SF, når en ny model for refusion skal endeligt på plads.

Aftalen om en justering af udligningsordningen fra 2012 betyder ifølge Enhedslisten kommunalordfører Finn Sørensen, at de og SF skal med i forhandlinger om en reform af refusionssystemet.
Aftalen om en justering af udligningsordningen fra 2012 betyder ifølge Enhedslisten kommunalordfører Finn Sørensen, at de og SF skal med i forhandlinger om en reform af refusionssystemet.Foto: ft.dk
Kim Rosenkilde

Når man så skriver, at parterne skal inddrages ved fremtidige ændringer, så betyder det, at partierne skal spørges og snakkes med, men man har ikke vetoret.

Aage Frandsen
Tidligere folketingsmedlem for SF og forfatter til bogen 'Vejen mod et forlig'.

Både SF og Enhedslisten skal inddrages i forhandlingerne om en ny refusionsreform. Regeringen har godt nok indgået et forlig om en kommende beskæftigelsesreform med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, hvor der er enighed om omlægningen af den statslige refusion til kommunerne på beskæftigelsesområdet.

Men da regeringen i 2012 ændrede udligningssystemet i samarbejde med Enhedslisten, fremgik det af den politiske aftale, at partierne bag skal "inddrages ved eventuelle fremtidige større ændringer i det kommunale refusionssystem, der har betydning for indretningen af udligningssystemet".

Og en større omlægning af refusionssystemet med betydning for udligningsordningen er netop, hvad regeringen og forligspartierne bag den kommende reform af beskæftigelsesaftalen har lagt op til, påpeger Enhedslistens kommunalordfører Finn Sørensen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00