Fødevareforbundet NNF og Dansk Metal fusionerer

SAMMENLÆGNING: Efter planen kan medarbejderne i Fødevareforbundet NNF allerede i 2016 se frem til en fusion med Dansk Metal. Det blev torsdag besluttet på et ekstraordinært møde i NNF. 

Sine Riis Lund

På et ekstraordinært møde har Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse torsdag besluttet, at grundlaget for en fusion med Dansk Metal skal ligge klar i løbet af foråret 2015.

På mødet fremkom et ændringsforslag, der betyder, at der nu ikke bare skal forhandles om en fusion af de to a-kasser, men også de to forbund.

Målet er at indkalde til en ekstraordinær forbundskongres i efteråret 2015, og at fusionen kan træde i kraft 1. januar 2016.

Forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast glæder sig over den tydelige opbakning til den videre proces:

Fakta
Historik for Fødevareforbundet NNF
  • Fødevareforbundet NNF er stiftet 12. marts 1980 ved en sammenslutning af Dansk Slagteriforbund, Bageri-, Konditori- og Mølleriarbejdernes Forbund, Tobaksarbejderforbundet i Danmark, Sukkervare- og Chokoladearbejdernes Forbund. Den 1. januar 1983 blev Mælkeindustriarbejdernes Forbund tilsluttet Fødevareforbundet NNF.
  • Den 1. januar 2009 ændrede Fødevareforbundet NNF navn fra Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet til Fødevareforbundet NNF.

Kilde: Fødevareforbundet NNF

"Det er en meget vigtig beslutning, hovedbestyrelsen i dag har truffet. Der er meget på spil både for medlemmer, tillidsrepræsentanter og valgte i forbundet. Derfor er det en styrke for de forhandlinger, vi nu skal i gang med, at det er en enig hovedbestyrelse, der står bag ønsket om en fusion," forklarer Ole Wehlast i en pressemeddelelse.

Fødevareforbundet NNF organiserer ansatte inden for brancherne: bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien. Ifølge forbundets hjemmeside har man i dag cirka 23.000 medlemmer. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00