Debat

Formand for platformsøkonomi: Lad deleøkonomien blomstre

DEBAT: Vi håber, regeringen tager branchen på råd, når de skal lave en ny strategi for deleøkonomi. Det skal nemlig være nemmere at være innovativ, skriver Claus Skytte, formand for Foreningen for Platformsøkonomi i Danmark.

Foto: Colourbox
Kirsten Ida Enemark
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Claus Skytte
Formand for Foreningen for Platformsøkonomi i Danmark

Samfundsnedbrydere, skattesnydere, velfærdsforbrydere. Der er et vækstlag i dansk erhvervsliv, som får mange mærkater klistret på sig, som de sidder med gode ideer, der kan sikre, at nye jobs skabes, hvis det politiske Danmark leger med.

Ideer er der nok af ude hos de ildsjæle, som sidder og koder, udvikler og driver platforme, der kan gøre deleøkonomi til en del af en smartere, billigere og bedre hverdag for os alle sammen. Ofte passer ideerne bare ikke ind i de strukturer og reguleringer, der er målrettet klassiske industrier.

Derfor skal der lyde et stort tak for, at regeringen med finansloven lægger op til en deleøkonomisk strategi. Det er der på alle måder behov for. Udviklingen går nemlig så stærkt, og hvis ikke vi kan omfavne de gode ideer i tide, risikerer samfundet at gå glip af meget.

Fakta
Deltag i debatten!

Regeringen skal inddrage branchen i ny delestrategi
Dele- og platformsøkonomien har et enormt potentiale i at sikre vækst, velstand og nye typer af arbejdspladser, som samtidigt også styrker de frivillige fællesskaber, som danskerne indgår i, når vi deles om samfundets ressourcer.

Det potentiale vil regeringen forhåbentligt være med til at indfri, når strategien skal udmøntes. Her er det vigtigt at inddrage branchen selv – for ellers kan det hurtigt blive en strategi, som er udformet af de traditionelle tanker, som er vant til at pleje de klassiske industrier, som er organiseret anderledes og har andre forretningsmodeller.

Dele- og platformsøkonomien har et enormt potentiale i at sikre vækst, velstand og nye typer af arbejdspladser, som samtidigt også styrker de frivillige fællesskaber

Claus Skytte
Formand for Foreningen for Platformsøkonomi i Danmark

Men det er branchen selv, der står med udfordringerne i hverdagen med komplicerede skatteregler og utvetydige grænser for det private og det erhvervsmæssige. Og det er branchen selv, der hver dag ser det enorme potentiale, der ligger i, at danskerne går sammen i fællesskaber, hvor vi deles om ressourcerne til at spare og tjene penge – samtidig med at vi skåner miljøet, genbruger mere og får mere ud af hverdagen.

Det skal være nemt at være innovativ
Og lad mig bare give første input her. Det er særligt vigtigt for os, at det for de tusinder af danskere, der deler deres båd, bil, bolig, værktøjer eller noget femte, er nemt og sikkert at indberette til Skat. Vi hjælper gerne med erfaringerne og indsigten i, hvordan vores forspring på den tekniske udvikling kan gøre det til virkelighed.

Vi skal også opdyrke de nye ideer, som hverken vi eller andre repræsenterer, fordi de ikke er tænkt endnu.

Lad os tage en snak om innovation på skoleskemaet og gode overordnede rammevilkår og incitamenter til, at så mange som muligt tager del i de platformsøkonomiske fællesskaber.

Jo flere ideer vi fremelsker og deler, jo flere smarte løsninger bliver en del af den danske deleøkonomiske virkelighed.

Lad os skabe danske, blomstrende nye virksomheder sammen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Skytte

Iværksætter, foredragsholder og forfatter
elev-uddannet reklametegner (Wichmann reklame i Odense 1992), tekstforfatter-elev (Courage 1994)

0:000:00