Frikommuner satser på beskæftigelse

REGLER: Økonomi- og indenrigsministeriet har modtaget de sidste ansøgninger om frikommuneforsøg, og det er især på beskæftigelsesområdet, kommunerne gerne vil have lempet reglerne.
Pernille Diana Castle Møller

Beskæftigelsesområdet er omfattet af et utal af regler, hvor initiativer på området hurtig kan blive en langsommelig affære at få igennem. Det kan derfor være en stor fordel at søge om at få dispensation fra statslige regler på netop dette område

Arne Sigtenbjerggaard (V)
Borgmester i Vejle Kommune
Fakta

Frikommuneforsøget

  • Ni frikommuner har fra 1. januar 2012 ind til 1. november haft mulighed for at ansøge om at få dispensation fra statslige regler og dokumentationskrav, hvis kommunerne kan dokumenterer, at det skaber afbureaukratisering, og at kommunernes ressourcer udnyttes bedre.
  • De udvalgte frikommuner er: Fredensborg, Fredericia, Gentofte/Gladsaxe, Odense, Odsherred, Vejle, Vesthimmerlands og Viborg Kommuner.
  • Frikommunerne har i alt søgt om 366 forsøg. Heraf er 159 blevet godkendt og 81 fået afslag.
  • Frikommuneforsøget løber frem til 31. december 2015.

Kilde: oim.dk

Frikommunerne ansøger i stor stil om fritagelse fra regler og love inden for beskæftigelsesområdet. 

Det viser den nyeste opgørelse over ansøgte frikommuneforsøg fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

De ni udvalgte kommuner har i fjerde ansøgningsrunde søgt om de sidste frikommuneforsøg hos Økonomi- og Indenrigsministeriet, og her topper initiativer inden for beskæftigelse samt børn og undervisning.



Kommunerne har i de fire ansøgningsrunder i alt ansøgt om 366 forsøg, hvor Økonomi- og Indenrigsministeriet indtil videre har godkendt eller afvist 255 ansøgninger.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00