Her er de nye ledighedstal

LEDIGHED: Nye tal fra Danmarks Statistik viser et fald i bruttoledigheden på 300 fra december 2014 til januar 2015. Ledighedsprocenten ligger på 4,9 procent.

Lidt flere kom i arbejde i december, viser tal fra Danmarks Statistik. 
Lidt flere kom i arbejde i december, viser tal fra Danmarks Statistik. Foto: Colourbox
Anne JustesenLise-Lotte Skjoldan

Ny opgørelse af bruttoledigheden fra Danmarks Statistik viser, at 300 flere kom i job fra december 2014 til januar 2015. 

Tallene er dog behæftede med en vis usikkerhed.

"Som følge af indkøringsproblemer med jobcentrenes nye it-system har de kommunale it-leverandører ikke kunne indberette aktiveringsoplysninger til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det medfører, at bruttoledigheden skønsmæssigt kan være under- eller overvurderet med op til 700 fuldtidspersoner," skriver Danmarks Statistik.

Ledighedsprocenten ligger uændret på 4,9 procent, beregnet i forhold til den seneste registerbaserede opgørelse af arbejdsstyrken, skriver Danmarks Statistik. 

Stort set uændret ledighed
Bruttoledighedstallene ligger tæt op af tallene for AKU-ledighed, som blev offentliggjort 18. februar. Begge opgørelser viser næsten ingen udvikling i ledigheden.

Danmarks Statistik har to forskellige måder at måle ledighed på. Bruttoledigheden opgøres som antal fuldtidsledige, og tallene er indhentet fra registre fra a-kasser og jobcentre. Den anden ledighedsopgørelse (AKU) er baseret på interviews og viser udviklingen i antal ledige personer. 

Kilde: Danmarks Statistik. 
Opdateret 11.00: Artiklen viste tidligere en graf, hvor tallene ikke var sæsonkorrigerede. Altinget beklager fejlen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00