Julesamtale med Peter Kofod Poulsen

JULESAMTALE: Peter Kofod Poulsen (DF) blev i sin tid provokeret til at gå ind i politik, og han mener, at George Orwells Animal Farm burde være pligtlæsning for alle 179 medlemmer af Folketinget. Det afslører han blandt andet i dagens kalenderinterview.

Når Peter Kofod Poulsen skal koble helt af, tager han ud i den Sønderjyske natur og kigger på fugle. Det giver perspektiv på livet, lyder det fra den nyvalgte DF'er. 
Når Peter Kofod Poulsen skal koble helt af, tager han ud i den Sønderjyske natur og kigger på fugle. Det giver perspektiv på livet, lyder det fra den nyvalgte DF'er. Foto: Altinget.dk
Katrine Falk Lønstrup

Jeg er blevet færdig som skolelærer i år. Det er også en stor ting for mig, og det er jo det, jeg skal, hvis og når jeg ikke er herinde mere. Det er nok det bedste arbejde uden for Christiansborg, man overhovedet kan have.

Peter Kofod Poulsen (DF)
Medlem af Folketinget
Fakta
Peter Kofod Poulsen er født 27. februar 1990.
 
Han har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 18. juni 2015, hvor han blev valgt i Sydjyllands Storkreds. Han er nu Dansk Folkepartis social dumping-ordfører.

Peter Kofod Poulsen er uddannet folkeskolelærer fra UC Syddanmark, Haderslev, i 2015.

Udover at sidde i Folketinget er Peter Kofod Poulsen også medlem af byrådet i Haderslev Kommune. Indtil 2015 var han også landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom og medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg blev faktisk provokeret til det helt tilbage i 2004, hvor det generelt var fy-fy og slet ikke fint at tale om Dansk Folkeparti. På min folkeskole, hvor vi ellers altid fik at vide, at vi skulle forholde os kritisk til eksempelvis tekster i dansk, var det i samfundsfag slet ikke tilladt at være kritisk over for Danmarks udlændingepolitik. Og det er jo helt galt, hvis man ikke kan det, når man sagtens kan forholde sig kritisk til alt muligt andet. Derfor meldte jeg mig som 14-årig ind i Dansk Folkeparti for selv at finde ud af, hvad det nu var for et parti, der tillod sig at kritisere udlændingepolitikken. Og jeg forstår faktisk ikke, at man tidligere har haft så travlt med at dæmonisere netop Dansk Folkeparti, for i princippet er vi et meget sympatisk parti med en sympatisk politik.

Orwells bog Animal Farm er også fantastisk. Den er så sigende og burde egentlig være pligtlæsning for alle 179 medlemmer herinde. Jeg tror, mange ville få noget ud af at læse den.

Peter Kofod Poulsen (DF)
Medlem af Folketinget

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00