Lastbilbranchen: Chauffører skal ikke frygte for jobbet

SELVKØRENDE BILER: Transportbranchen rammes hårdt af den teknologiske udvikling, som vil gøre lastbilchauffører arbejdsløse inden for 10 år, lød det på et højtprofileret Marienborg-møde. Branchen maner til besindighed.

Foto: Business Region Aarhus
Amalie Bjerre Christensen

Der vil stadig være mange mennesker med arbejde i transportbranchen, men måske vil knap så mange sidde bag et rat.

Philipp Schrøder
Professor ved Aarhus Universitet
Fakta
Partnerskab om fremtidens arbejdsmarked (”Disruptionrådet”)
Regeringen vil oprette et partnerskab, hvor arbejdsmarkedets parter, virksomheder, eksperter og relevante ministrer skal drøfte og analysere fremtidens arbejdsmarked. Partnerskabet skal drøfte, hvordan vi sammen skal sikre et stærkt Danmark, hvor vi får grebet mulighederne i den teknologiske udvikling bedst muligt, og hvor alle kommer med i udviklingen og får del i den velstandsudvikling, som globalisering og ny teknologi giver os mulighed for. Partnerskabet skal samtidig drøfte, hvordan vi kan fastholde og udbygge et arbejdsmarked, som både er kendetegnet ved dynamik og ordentlige forhold, og hvor der ikke sker social dumping.

Det nye partnerskab skal i sit arbejde inddrage resultaterne af det arbejde, som finder sted i andre fora som f.eks. trepartsdrøftelserne om voksen- og efteruddannelse, Digitalt Vækstpanel og det nye Iværksætterpanel, såvel som viden fra arbejdsmarkedets interessenter og den relevante forskning.

Kilde: VLAK-regeringens regeringsgrundlag

Der vil stadig være behov for lastbilchaufførerne, selvom transportsektoren digitaliseres.

Sådan lyder meldingen fra alle dele af branchen, efter det mandag til et disruptionmøde på Marienborg kom frem, at transportbranchen angiveligt vil være den næste, der rammes af den omdiskuterede disruption.

Udvalgte parter, virksomheder og eksperter var inviteret forbi statsministerens embedsbolig for at blive klogere på fremtidens udfordringer og løsninger på, hvordan danskerne bedst rustes til fremtidens digitale arbejdsmarked.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00