Neergaard: 18 måneder er 18 måneder

Er 18 måneder 18 måneder? Det var utroligt nok det centrale spørgsmål i en diskussion, som grænsede sig til det absurde i samrådet med Beskæftigelsesministeren.

Mads Gluud Jørgensen

Spørgsmålet er dog reelt nok, da det kan have store konsekvenser for de studerende. Finn Sørensen (EL) undrer sig derfor over, hvad man som A-kasse skal rette sig efter, når man laver afgørelser i sager om dimittenders dagpengerettigheder.

I bekendtgørelsen står der, at man enten skal have gået på uddannelse i 18 måneder eller 3 semestre, før man har ret til at modtage dagpenge. Finn Sørensen mener nemlig, at bekendtgørelsen og Ankestyrelsens afgørelse er modstridende og udelukker hinanden.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V) er imidlertid ikke enig i, at de to udelukker hinanden. Han mener nærmere, at der er tale om en præcisering, da Ankestyrelsen kommer med deres afgørelse. Han var også ret klar i spyttet i forhold til, hvad han mente om sagen:

“I en situation hvor de 18 måneder er fordelt på 3 semestre, så skal 18 måneder forstås som 18 måneder”.

Så kommer Finn Sørensen tættere på at finde svaret på, om 18 måneder er 18 måneder eller 3 semestre? Se, om de bliver enige i klippet ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Finn Sørensen

Fhv. MF (EL), medlem, Enhedslistens hovedbestyrelse
student (1965)

Henning Hyllested

Fhv. MF (EL), transportordfører, landdistrikts- og øordfører, turismeordfører
Havnearbejder (Esbjerg Havn)

Jørn Neergaard Larsen

Formand for Metroselskabet, fhv. beskæftigelsesminister (V), fhv. adm. direktør, Dansk Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1975)

0:000:00