Nyt lovkatalog: Her er de 13 sager på Troels Lunds skrivebord

OVERBLIK: Den kommende beskæftigelsespolitiske sæson byder blandt andet på ny ferielov, en højere grænse for frivilligt arbejde og nye dagpengeregler for selvstændige.

Foto: /ritzau/Mikkel Tariq Khan
Søren Elkrog Friis

I forbindelse med Folketingets åbning tirsdag præsenterede regeringen lovkataloget for den kommende politiske sæson.

Læs også: Overblik: Se regeringens 375 nye lovforslag

13 ud af de i alt 375 nye lovforslag hører hjemme i Beskæftigelsesministeriet - og dermed på Troels Lund Poulsen (V) skrivebord. Lidt flere end ministeriets 11 lovforslag fra sidste politiske sæson, og en del færre end de 22 nye love, som tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) fik til opgave at gennemføre i den tidligere Venstre-regerings første hektiske år.

Dokumentation

Lovforslag på fra andre ministerier med betydning for beskæftiglsesområdet

UNDERVISNINGSMINISTEREN

Januar: Trepartsaftale om VEU
Titel: Lovgivning vedrørende et fremtidigt VEU-system, herunder ændring af lov om arbejdsmarkedsuddannelser
m.v., lov om åben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse) m.v. og forskellige andre love på Undervisningsministeriets område (Justering af VEU-systemet m.v.)

Ekspertgruppen om voksen-, efter- og videreuddannelse afgav sine anbefalinger i juni 2017, som i øjeblikket indgår i trepartsdrøftelser om et fremtidigt VEU-system (Trepart III). Der forventes efterfølgende at blive behov for lovgivning.

ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTEREN

Marts: Udligning af utilsigtet byrdefordeling efter refusionsomlægning
Titel: Ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner (Tilpasning af udligningen som følge af refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet)

Formålet med lovforslaget er at imødegå utilsigtede byrdefordelingsmæssige virkninger for kommunerne som følge af refusionsomlægningen på beskæftigelsesområdet.

Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om en reform af refusionssystemet og justeringer af udligningssystemet mellem den daværende regering (Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti fra februar 2015.

Marts: Frikommuner får videre rammer
Titel: Ændring af lov om frikommunenetværk (Etablering af forsøgshjemler m.v.) 

Formålet med lovforslaget er at give de eksisterende otte frikommunenetværk nye hjemler til at afprøve nye måder at varetage kommunale opgaver på for at skabe viden og erfaringer, der kan bidrage til effektiviseringer, regelforenklinger og bedre styring. Lovforslagets indhold og omfang vil afhænge af frikommunernes ansøgninger i tredje ansøgningsrunde.

TRANSPORT-, BYGNINGS- OG BOLIGMINISTEREN

Nye regler for AirBNB-udlejere
Titel: Ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene (Præcisering af reglerne om benyttelse af boliger)

Formålet med lovforslaget er at præcisere grænserne for korttidsudlejning af helårsboliger. Lovforslaget er en opfølgning på regeringens strategi for vækst gennem deleøkonomi, der forventes offentliggjort i oktober 2017.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00