Offentligt ansatte kræver deres del af opsvinget

LØN: Når nationalbankdirektøren vurderer at der er råd til lønstigninger, så skal det komme os til gode, mener de offentligt ansatte. Hans optimisme præger vores forventninger, siger chefforhandler.

De offentligt ansatte skal have deres del af opsvinget, siger topforhandlere som Anders Bondo Christensen (tv.), der her ses sammen med FOA-formand Dennis Kristensen (arkivfoto).
De offentligt ansatte skal have deres del af opsvinget, siger topforhandlere som Anders Bondo Christensen (tv.), der her ses sammen med FOA-formand Dennis Kristensen (arkivfoto).Foto: Torkil Adsersen/Scanpix
Lasse Lange

Der er klart, at nationalbankdirektørens melding præger både mine og medlemmernes forventninger.

Anders Bondo Christensen
Topforhandler for kommunalt og regionalt ansatte

Jeg har en klart forventning om, at vi rent lønmæssigt vil se et helt andet billede ved overenskomstforhandlingerne i 2018, end vi har set de seneste gange.

Flemming Vinther
Topforhandler for statsansatte

Der skal penge på bordet. Og der skal flere, end der plejer.

Det er det helt klare signal fra de offentligt ansattes chefforhandlere, Anders Bondo Christensen og Flemming Vinther, forud for næste års overenskomstforhandlinger på det offentlige område.

“De offentligt ansatte har i den grad bidraget til, at det går bedre med samfundsøkonomien.
Det skal afspejle sig ved forhandlingsbordet,” siger Flemming Vinther, der som formand for CFU er chefforhandler for de statsansatte.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00