Opråb til V, S og DF: Nye regler gør a-kassen dyrere

DAGPENGE: Dagpengeaftalen vil gøre administrationen så bøvlet, at a-kasserne må skrue kontingentet i vejret, advarer AK-Samvirke. Nu prøver vi, siger partierne, der andenbehandler loven i dag.

Foto: Lars Helsinghof/Altinget
Søren Elkrog Friis
Fakta
  • I 2010 vedtog et flertal i Folketinget bestående af V, K, DF, LA og R af forkorte dagpengeperioden fra fire til to år og øge genoptjeningsretten fra 26 til 52 uger.
  • Mere end 70.000 personer har siden opbrugt dagpengeretten som følge af dagpengereformen.
  • I oktober 2015 udkom dagpengekommissionen med deres anbefalinger til et mere smidigt dagpengesystem.
  • Få dage efter indgik regeringen, S og DF forlig baseret på kommissionens anbefalinger.
  • Lovforslaget andenbehandles den 31. maj og tredjehandles den 3. juni.

I dag stemmer Folketingets partier om en lov, der med overvejende sandsynlighed vil gøre det dyrere at være medlem af en a-kasse.

Det mener i hvert fald a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, som gennem de sidste måneder har haft 40 mand fordelt på fire arbejdsgrupper til at vurdere konsekvenserne af de nye regler, som følger af forliget om et nyt dagpengesystem indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

"Vi har hele tiden vidst, at det var temmelig slemt, men har nu yderligere belæg for at sige, at det faktisk bliver rigtig slemt. I stedet for et mere smidigt system får vi et meget mere besværlig system, som udover at skabe større forvirring for ledige også bliver dyrere at administrere. Og så stiger kontingentet, det er simpel logik," siger Verner Sand Kirk, der er direktør for AK-Samvirke.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00