Plaster på kontanthjælpsloft skaber splid ved satspuljebordet

SCREENING: Oppositionen stejler over regeringens plan om at bruge en femtedel af satspuljen på at afklare syge ledige strandet på kontanthjælp. I må rydde op for jeres egne penge, lyder kritikken.

Demonstranter gik i sørgemarch gennem København, da kontanthjælpsloftet blev indført i september. Regeringen foreslår nu at bruge en stor andel af satspuljemidlerne til at "vende bunken" af kontanthjælpsmodtagere.
Demonstranter gik i sørgemarch gennem København, da kontanthjælpsloftet blev indført i september. Regeringen foreslår nu at bruge en stor andel af satspuljemidlerne til at "vende bunken" af kontanthjælpsmodtagere.Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Søren Elkrog Friis

Partierne bag reformen af førtidspension og fleksjob skal tage sig sammen og deltage konstruktivt i at rydde op efter den reform, de selv har lavet

Bent Bøgsted
Beskæftigelsesordfører, DF

Efter en periode med dødvande kom der torsdag gang i satspuljeforhandlingerne igen.

Men i de decentrale forhandlinger på beskæftigelsesområdet bliver regeringen mødt med stærk modstand fra oppositionspartierne.

Her ønsker beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) nemlig at bruge 200 millioner kroner – eller knap en femtedel af den samlede satspulje for 2017 – på at gennemgå bunken af ledige, som har været på kontanthjælp i mange år med den begrundelse, at de er for syge til at arbejde.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00