Reform giver frygt for øget bureaukrati

DEBAT: Der er begrundet frygt for, at der ikke er job til de mennesker, som regeringen vil hjælpe med sin reform af førtidspension og fleksjob. Og reformen risikerer at føre til mere bureaukrati i kommunerne, skriver S-rådmand.
Foto:

Reformen må nødvendigvis følges af vækstinitiativer, der kan give flere job, såvel ordinære som fleksjob og skånejob. Og i den forbindelse vil det være naturligt at se på, hvordan vi kan forbedre rammevilkårene for de socialøkonomiske virksomheder.

Hans Halvorsen (S)
Rådmand i Aarhus Kommune

Af Hans Halvorsen (S)
Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune

Som en af de sidste gerninger inden sommerferien fik regeringen sin reform af førtidspension og fleksjob i hus. Vi er mange, der længe har efterlyst en modernisering af særligt førtidspensionsordningen, så det er godt, at vi nu har fået en afklaring. Men desværre blev det en buket med både blomster og tidsler.

Helt grundlæggende er det positivt, at kommunerne fremover får bedre mulighed for at arbejde med borgerne ud fra den vinkel, at de har ressourcer, der kan bruges på arbejdsmarkedet. Vi skylder at hjælpe mennesker i uddannelse eller job, hvis de har - eller på sigt vil få - en arbejdsevne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00