Regioner splittede om bosteder til farlige psykisk syge

SPLID: Region Hovedstaden erklærer sig nu uenig i Danske Regioners støtte til en ny type bosteder målrettet farlige psykisk syge. Det ændrer ikke på Danske Regioners holdning, fastslår næstformand Jens Stenbæk (V). 

Danske Regioners næstformand, Jens Stenbæk (V), slår fast, at der stadig er flertal for anbefalingen af en ny boform i Danske Regioners bestyrelse. 
Danske Regioners næstformand, Jens Stenbæk (V), slår fast, at der stadig er flertal for anbefalingen af en ny boform i Danske Regioners bestyrelse. 
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis vi opretter en ny institutionsform, så øger vi risikoen for, at beboerne kan falde mellem to stole, fordi vi opretter endnu en overgang på området.

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Formand, Region Hovedstaden

Man bør ikke oprette en ny type botilbud til farlige psykisk syge, styrk de eksisterende tilbud. Denne advarsel kom forleden fra Psykiatrialliancen, der er en stor sammenslutning for patientforeninger, læger, behandlere og plejere på det psykiatriske område.

LÆS: Massiv modstand mod redningsplan for ansatte på bosteder

Advarslen var rettet mod politikerne på Christiansborg. Her forhandler alle partier undtagen Enhedslisten om, der skal oprettes en ny institutionstype. En ny boform, der så skulle huse de på landsplan cirka 150 psykisk syge, der vurderes for farlige til at være i de gængse botilbud uden for de lukkede psykiatriske afdelinger.  

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00