SF kan ende på sidelinjen i job-reform

REFORM: SF kan ende helt uden indflydelse på reformen af beskæftigelsesindsatsen. Med SF's exit fra regeringen er partiet ikke længere en del af forligene på området, mener V. Regeringen har ingen konklusion endnu.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede

Når SF tidligere bevidst ikke ville tage ansvar og indgå aftaler, så kan de ikke komme nu og kalde sig selv forligspartner.

Kristian Jensen (V)
Gruppeformand
SF risikerer at stå helt uden for døren og uden nogen indflydelse under de kommende forhandlinger om en reform af beskæftigelsesindsatsen.

Da SF trådte ud af regeringen, sagde partiet nemlig også farvel til de forligskredse, som de forskellige dele af beskæftigelsesindsatsen er omfattet af. Sådan lyder den klare vurdering fra det store oppositionsparti Venstre.

SF er nemlig ikke med i de gamle forlig, som indsatsen er omfattet af. Det gælder eksempelvis forliget "Flere i arbejde" fra 2002 og aftalen om en styrket beskæftigelsesindsats for unge i 2009.

V: Forligsbrud hvis SF får vetoret
"Vi mener, at regeringen begår forligsbrud, hvis de giver SF en vetoret. Når SF tidligere bevidst ikke ville tage ansvar og indgå aftaler, så kan de ikke komme nu og kalde sig selv forligspartner," siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00