Vikarer og freelancere venter stadig på en dagpengeløsning

HÆNGEPARTI: Dagpengekommissionen måtte droppe anbefalinger om atypiske ansættelser på grund af tidsnød. Fagforbund frygter stedmoderlig behandling i arbejdsgruppe.

For selvstændige kan dagpengereglerne være en jungle, men efterårets politiske aftale om et nyt dagpengeystem gik uden om reglerne for såkaldte atypiske ansættelser.
For selvstændige kan dagpengereglerne være en jungle, men efterårets politiske aftale om et nyt dagpengeystem gik uden om reglerne for såkaldte atypiske ansættelser.Foto: Søren Elkrog Friis/Altinget.dk
Søren Elkrog Friis

I øjeblikket ser vi, at den her måde at arbejde på spreder sig som en steppebrand på hele arbejdsmarkedet.

Ingmar Jørgensen
Juridisk chefkonsulent, AK-Samvirke

19. oktober præsenterede Dagpengekommissionen sine anbefalinger til et nyt dagpengesystem. Tre dage efter stod regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne klar med en lynaftale om et mere smidigt dagpengesystem, hvor færre ledige opbruger retten til dagpenge.

Men aftalen har efterladt op til en fjerdedel af arbejdsmarkedet på perronen. På grund af tidsnød valgte Dagpengekommissionen ikke at opfylde den del af sit kommisorium, som omhandlede såkaldt 'atypisk beskæftigede' – det vil sige honorarlønnede, kontraktansatte, freelancere og enkeltmandsfirmaer.

Deres udfordringer med dagpengereglerne skal i stedet behandles i en arbejdsgruppe med deltagelse af arbejdsmarkedets parter.

Dokumentation

Det skriver Dagpengekommissionen om hovedproblemstillinger i det nuværende system

Personer, der arbejder som for eksempel honorarlønnede, kontraktansatte og freelancere, opfattes som ”atypisk beskæftigede” i det omfang, de ikke arbejder i et traditionelt ansættelsesforhold som lønmodtagere, men heller ikke er ”typiske selvstændige”. Hvis de anses for selvstændige, kan de ikke få dagpenge i perioder uden beskæftigelse.

Definitionen på selvstændig virksomhed i arbejdsløshedsforsikringslovens forstand adskiller sig fra skattereglernes definitioner af forskellige typer af selvstændig virksomhed.

Det kan være en fordel at blive betragtet som selvstændig i skattemæssige henseende, mens der i relation til arbejdsløshedsforsikringen er størst fordel ved at blive betragtet som lønmodtager, når ledigheden indtræder.

Ophør med selvstændig virksomhed (ledighedskriteriet)
Kravene om dokumentation for ophør med selvstændig virksomhed er omfattende og ofte svære at opfylde, fordi der stilles krav om objektive og konstaterbare beviser for, at den selvstændige ikke længere har mulighed for at arbejde i virksomheden og for at kunne fastslå datoen for ophøret.

Dagpenge til selvstændige vil virke som direkte eller indirekte erhvervsstøtte, hvis den selvstændige ikke er helt ophørt med virksomheden. Udbetaling af dagpenge vil med andre ord være statsstøtte og vil dermed kunne være i strid med EU-reglerne på området.

Det opleves som en udfordring, at ledige som udgangspunkt ikke kan blive ved med at modtage dagpenge, hvis den pågældende starter en selvstændig virksomhed. Reglerne giver ikke mulighed for, at ledige dagpengemodtagere kan starte egen selvstændig virksomhed med henblik på at blive selvforsørgende.

Selvstændiges optjening af ret til dagpenge
Selvstændiges oplysninger om, hvor meget de har arbejdet i virksomheden, kan ikke kontrolleres af tredjemand. Reglerne om, hvorvidt beskæftigelseskravet er opfyldt, er svære at administrere, fordi mange faktiske omstændigheder skal indgå i en samlet vurdering. Reglerne om beregning af dagpenge til selvstændige opfattes som besværlige og ikke altid ”retfærdige”, fordi opgørelsen af arbejdsfortjenesten sker på baggrund af virksomhedens regnskab og skattemæssige resultat med visse reguleringer, og fordi overskuddet i mange virksomheder er faldende henimod det tidspunkt, hvor virksomheden ophører.

Oplysninger om selvstændiges omsætning eller årsindtægt bliver ikke løbende indberettet til eIndkomstregistret, men oplysningerne indberettes kun en gang om året til SKAT. Det betyder, at der ikke er de samme muligheder for at digitalisere optjeningen som for lønmodtagere.

Læs mere i Dagpengekommissionens særskilte notat: "Dagpengesystemet for selvstændige, freelancere og honorarmodtagere." 


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00