Dam klar med indrømmelser i integrations-forhandlinger

ÆNDRINGER: Efter kaffe-snak med Venstre om regeringens integrationsudspil melder beskæftigelsesministeren sig klar med indrømmelser. Venstre vil kigge forslag efter i sømmene.

Martin Geertsen var torsdag til forhandlinger om regeringens integrationsplan, men mødet endte uden aftale. 
Martin Geertsen var torsdag til forhandlinger om regeringens integrationsplan, men mødet endte uden aftale. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Michael Hjøllund
Fakta
Hovedpunkter i regeringens udspil

Et jobrettet integrationsprogram for nytilkomne flygtninge og familiesammenførte.

Deltagere i integrationsprogrammet skal tage et arbejde, hvis der er et at få. Hvis ikke, skal de yde mere for ydelsen. De får som noget nyt ret og pligt til at deltage i f.eks. nyttejob, løntilskud eller virksomhedspraktik. Der må højst være fire ugers pause i den virksomhedsrettede indsats efter første tilbud. 

Den enkelte skal bruge uddannelse og erfaringer fra hjemlandet.
De kompetencer, som flygtninge og familiesammenførte allerede har, når de kommer til Danmark, skal udnyttes bedre. Forslaget skal sikre en hurtig og effektiv afdækning af de nytilkomnes kompetencer og uddannelseskvalifikationer. 

Indvandrere på kontanthjælp skal i arbejde.

Regeringen vil styrke den virksomhedsrettede indsats til alle tredjelandsstatsborgere, som har modtaget kontanthjælp i mindst 6 måneder. De skal have et job. Det kan være nyttejob, virksomhedspraktik eller arbejde med løntilskud. Indsatsen gentages, hvis de fortsat er ledige, 6 måneder efter det første virksomhedsrettede tilbud er afsluttet. 

Fælles mål om job og uddannelse.

Regeringen sætter nationale mål for udviklingen frem mod 2020. Kommunernes indsats skal have et klart fokus på job og uddannelse, og derfor indgår regeringen et partnerskab med kommunerne, som skal understøtte, at de lærer af hinanden og baserer deres indsatser på viden om, hvad der virker. Samtidigt skal kommunerne have styrkede incitamenter til at få flygtninge og indvandrere i gang med at arbejde eller uddanne sig.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Regeringens forsøg på at samle flertal for sit forslag om en ny jobindsats for flygtninge og indvandrere fortsætter.

Nu er beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) klar med indrømmelser til Venstre, efter de to parter mødtes til forhandlinger torsdag.

Det skriver DR Nyheder.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00