Lovforslag om netværksplejefamilier og anbringelsessted

Lovforslaget udmønter dele af aftalen om at styrke plejefamilieområdet, som er en del af satspuljeaftalen for 2015-2018. Lovforslaget indeholder to hovedelementer:
Lovforslagets første del skal sikre, at netværksplejefamilier og familier, der har adopteret et barn eller ung, der tidligere har været anbragt i pleje i familien, får den fornødne faglige støtte. Denne støtte ligger udover den efteruddannelse og supervision, som netværksplejefamilier i forvejen modtager, og udover den faglige støtte, som kommende adoptivfamilierne modtager frem mod adoptionen. Formålet er at sikre, at familierne får den nødvendige rådgivning og vejledning med udgangspunkt i familiens og barnets eller den unges aktuelle støttebehov.
Lovforslagets anden del skal styrke børn og unge-udvalgets afgørelseskompe-tence i afgørelser om ændring af anbringelsessted i tilfælde, hvor forældremyn-dighedsindehaveren og den unge ikke vil samtykke til flytningen.  Det sker ved at flyttet afgørelseskompetencen fra forvaltningen til børn- og ungeudvalget i sager om ændring af anbringelsessted uden samtykke. Lovforslaget sætter desuden alderen for samtykke fra barnet ned fra 15 år til 12 år. 

Myndighed: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Type: Lovforslag
Høringsfrist: 15-12-2014
Status: Arkiv


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget