Lovforslag om tilbud om anonym, ambulant behandling af stofmisbrugere m.v.

Med lovforslaget foreslås det at forpligte kommunerne til at iværksætte tilbud om anonym, ambulant behandling til personer, der har et stofmisbrug, men ikke andre sociale problemer, og som ellers ikke kan forventes at ville have opsøgt behandlingssystemet.

Der er i forbindelse med de økonomiske forhandlinger med KL foretaget justeringer i forhold til det tidligere udkast til lovforslag om anonym stofmisbrugsbehandling, hvorfor der hermed sendes et revideret udkast i fornyet høring.

Det reviderede udkast til lovforslag om anonym, ambulant stofmisbrugsbehandling viderefører en række kernelementer fra forsøgsprojektet; sikret anonymitet, nem og diskret adgang til den indledende kontakt og diskret adgang til behandlingen, samt gruppebehandling som metodisk tilgang i behandlingen.

Dernæst foreslås det, at kommunalbestyrelsen skal indgå aftale med to eller flere leverandører af tilbud om anonym, ambulant behandling af stofmisbrug, hvoraf mindst ét tilbud skal være beliggende uden for kommunen.

Borgeren henvender sig via hjemmeside eller telefonisk og oplyses om mulighederne for at modtage anonym, ambulant stofmisbrugsbehandling, herunder om mulighederne for at forblive anonym igennem et behandlingsforløb.

Kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om behandling på baggrund af en afklarende samtale med borgeren, hvorefter borgeren henvises til de tilbud, der er indgået aftale med. Der foreslås mulighed for delegation af afgørelseskompetence til de leverandører, som kommunalbestyrelsen indgår aftale med. Hermed kan den enkelte kommunalbestyrelse beslutte at give mulighed for, at borgeren alene skal i kontakt med en leverandør af tilbud om anonym, ambulant behandling forud for samt i forbindelse med, at der skal træffes afgørelse om behandling.

 

Myndighed: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Type: Lovforslag
Høringsfrist: 16-12-2014
Status: Arkiv


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget