Bekendtgørelse om takster efter serviceloven

Baggrunden for den nye bekendtgørelse er Folketingets vedtagelse af lov nr. 722 af 26. juni 2014 om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forskellige andre love. Loven følger op på evalueringen af kommunalreformen vedrørende det mest specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning m.v.
Med loven har ministeren fået hjemmel til at fastsætte fælles regler om bereg-ning af takster for kommunale, regionale og private tilbud med de forskelle, der følger af forskellene i de forskellige driftsherretypers budget- og andre sty-ringsmæssige forudsætninger.
Formålet med de nye takstregler er at forbedre incitamenterne til effektiv drift, sikre gennemsigtighed og sammenlignelighed på tværs af private, kommunale og regionale tilbud, herunder øget sammenhæng mellem ydelsesbeskrivelser og takst/pris, samt understøtte udbuddet af særligt specialiserede tilbud. Forslagets indhold hviler på afrapporteringen fra underarbejdsgruppen om evaluering af kommunalreformen (December 2012).

Myndighed: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 24-11-2014
Status: Arkiv


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget