Høring af bekendtgørelse om overdragelse af gruppe 1-forsikringsselskabers forsikringsbestande, hvor forsikringsaftalerne er indgået gennem en filial eller i form af grænseoverskridende tjenesteydelser

Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om overdragelse af gruppe 1-forsikringsselskabers forsikringsbestande, hvor forsikringsaftalerne er indgået gennem en filial eller i form af grænseoverskridende tjenesteydelser i høring. Hele udkastet kan downloades nedenfor.

Bekendtgørelsen er en del af solvens II-pakken, hvor en række bekendtgørelser er sendt i høring allerede. Nærværende bekendtgørelse har til formål at tilpasse indholdet i bekendtgørelse nr. 313 af 28. marts 2007 om overdragelse af danske forsikringsselskabers forsikringsbestande tegnet ved fri etableringsret eller fri tjenesteydelsesvirksomhed til den nye regulering, der træder i kraft den 1. januar 2016 som følge af lov nr. 308 af 28. marts 2015 om ændring af lov om finansiel virksomhed (Gennemførelse af solvens II- og omnibus II-direktivet) og regler udstedt i medfør heraf.

Ved lovændringens ikrafttræden den 1. januar 2016 indføres blandt andet en opdeling af forsikringsselskaberne i gruppe 1- og gruppe 2-forsikringsselskaber. Som følge heraf er bekendtgørelsens anvendelsesområde ændret til alene at omfatte gruppe 1-forsikringsselskabers hele eller delvise overdragelse af en forsikringsbestand, da et forsikringsselskab med grænseoverskridende virksomhed altid vil være et gruppe 1-forsikringsselskab.

Lovændringen indfører endvidere nye kapitalregler for gruppe 1-forsikringsselskaber og kravet i § 3, stk. 2, der bliver § 3, stk. 2, nr. 2, og i § 4, stk. 2, der bliver § 4, stk. 3, om at tilsynsmyndigheden i det land, hvor det overtagende selskab har hjemsted, skal godtgøre at selskabet efter overdragelsen har fundet sted har den fornødne solvensmargen ændres derfor. I stedet vil tilsynsmyndigheden fremover skulle godtgøre, at selskabet, efter overdragelsen har fundet sted, har et kapitalgrundlag, der dækker det af selskabet opgjorte solvenskapitalkrav.

Bekendtgørelsen er desuden blevet revideret med henblik på at skabe en større sproglig og strukturel klarhed. Der er med denne revision ikke tilsigtet en indholdsmæssig ændring af kravene i forhold til den gældende bekendtgørelse.

Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2016.

Udkastet er desuden sendt i høring hos en række organisationer.

Finanstilsynet skal anmode om eventuelle bemærkninger til udkastet senest den 26. maj 2015.

Bemærkninger kan sendes pr. e-mail på [email protected] eller pr. post til Finanstilsynet, Århusgade 110, 2100 København Ø, Att.: Mikala Schiellerup.

Kontaktperson: Mikala Schiellerup

Direkte tlf.nr.:+45 33 55 83 79 

Eventuelle høringssvar offentliggør Finanstilsynet her på Høringsportalen. Svarene kan læses i 5 måneder efter høringsfristen er udløbet.

Finanstilsynet er en styrelse i Erhvervs- og Vækst­ministeriet. Fi­nans­til­sy­nets pri­mære op­gave er at føre tilsyn med den finan­sielle sek­tor. Des­uden deltager Fi­nans­til­synet inden for sit an­svarsområde i lov­giv­nings- og EU-arbej­de om den finansielle sektor.

Myndighed: Finanstilsynet
Type: Lovforslag
Høringsfrist: 26-05-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget