Høring vedr. ændring af faktureringsbekendtgørelsen på elområdet

Energitilsynet har på mødet den 23. juni 2015 fået forelagt udkast til ændring af faktureringsbekendtgørelsen på elområdet.

Energitilsynet skal efter lovgivningen sikre gennemsigtighed omkring priser, tariffer og rabatter på elområdet. Energitilsynet skal således fastsætte regler for fakturering og specificering af omkostninger.

Energitilsynet ændrede i 2014 reglerne for udformning af elregningen. De nye regler skulle træde i kraft samtidig med engrosmodellen den 1. oktober 2015. Ved en ændring af elforsyningsloven i maj 2015 er det besluttet at udskyde engrosmodellens ikrafttræden til 1. april 2016.

Det betyder, at faktureringsbekendtgørelsens ikrafttrædelsestidspunkt skal ændres tilsvarende. Samtidig er der foretaget enkelte tilpasninger og præciseringer i bekendtgørelsen som følge af den justering af engrosmodellen, der er sket med den seneste lovændring. Endelig er der foretaget ændringer som følge af EU´s Energieffektivitetsdirektiv.

Energitilsynet tilsluttede sig på mødet den 23. juni 2015, at det i medfør af elforsyningslovens § 82, stk. 6, og § 88 udarbejdede udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om elhandelsvirksomheders fakturering og specificering af omkostninger over for elforbrugere sendes i høring.

. senest 7. august [email protected] og med cc til [email protected] bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet bedes fremsendt pr. mail til

Myndighed: Energitilsynet
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 07-08-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget