Bekendtgørelse om elhandelsvirksomhedernes opgaver og aftaler om levering af elektricitet til elkunder

I forbindelse med indførelsen af engrosmodellen og leveringspligten den 1. april 2016 er der udarbejdet et udkast til en ny bekendtgørelse om elhandelsvirksomhedernes opgaver og aftaler om levering af elektricitet til elkunder. Bekendtgørelsen ophæver den gældende bekendtgørelse nr. 1353 af 12. december 2014 om forbrugeraftaler om levering af elektricitet.

Bekendtgørelsen indeholder regler om forbrugeraftaler om levering af elektricitet, herunder regler om kontrakter, varsling af kontraktændringer, betaling for levering af elektricitet, skift af elhandelsvirksomhed og klager. Disse regler svarer med enkelte justeringer til reglerne i den gældende bekendtgørelse nr. 1353 af 12. december 2014 om forbrugeraftaler om levering af elektricitet. Reglerne i den gældende bekendtgørelses § 12, stk. 5 og 6 om fakturering er dog ikke afspejlet i høringsudkastet, da det forudsættes, at disse bestemmelser vil blive afspejlet i faktureringsbekendtgørelse på elområdet fra den 1. april 2016.

Desuden indeholder bekendtgørelsen regler om, hvilke frister en husholdningsforbruger skal have til at stille sikkerhed for fremtidige betalinger efter reglerne herom i elforsyningslovens § 6 b og regler om varsling af ophævelse af leveringaftaler fra elhandelsvirksomhedens side, hvis der ikke stilles sikkerhed. Det fastsættes også i bekendtgørelsen, at der ikke kan indgås tidsbegrænsede aftaler med husholdningsforbrugere.

Myndighed: Energistyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 13-08-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget