Høring over udkast til bekendtgørelse om godkendelse af private tvistløsningsorganer

Den ny forbrugerklagelov - lov nr. 524 af 29. april 2015 om alternativ tvistløsning i forbindelse med forbrugerklager - træder i kraft den 1. oktober 2015. I forbindelse med implementering af loven skal erhvervs- og vækstministeren fastsætte nærmere regler om en række forhold. Der vil derfor blive udstedt tre bekendtgørelser; en om behandling af forbrugerklager i det offentlige forbrugerklagesystem, en om godkendelse af private tvistløsningsorganer og en om omkostninger ved godkendte private tvistløsningsorganer. I tilknytning hertil vil der blive udarbejdet retningslinjer for fastsættelsen af gebyrer og omkostninger for private tvistløsningsorganer.

Bekendtgørelsen om godkendelse af private tvistløsningsorganer fastsætter de betingelser, som et privat tvistløsningsorgan skal opfylde for at blive godkendt efter den ny forbrugerklagelov. Udgangspunktet er fortsat, at et privat tvistløsningsorgan skal udarbejde vedtægter, der danner grundlag for godkendelsen.

Bekendtgørelsen erstatter den gældende vejledning på området. Der er dog på en række punkter tale om en videreførelse af vejledningens samt de nuværende standardvedtægters bestemmelser.  

Myndighed: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 15-09-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget