Udkast til bekendtgørelse om adgang til det åbne internet og international roaming

Den 25. november 2015 udstedte Europa-Parlamentet og Rådet en ny forordning om bl.a. adgang til det åbne internet og international roaming.

Forordningen gennemfører dels ændringer af den gældende roaming-forordning, men indfører som noget nyt regler om adgang til det åbne internet.

I henhold til forordningen skal medlemsstaterne fastsætte sanktioner for overtrædelse af bestemmelserne vedrørende adgang til det åbne internet.

I bekendtgørelse om international roaming2 er der i dag fastsat regler, der finder anvendelse på tilsyn med overholdelse af roamingfordningerne, sanktioner, som pålægges i forbindelse med dette tilsyn, samt påklage af afgørelser, som træffes i forbindelse hermed. Bekendtgørelsen omfatter ikke tilsyn, klageadgang og sanktionering af overtrædelser forbundet med adgang til det åbne internet.

Udkast til bekendtgørelse om adgang til det åbne internet og international roaming er en ændring af bekendtgørelse om international roaming, således at bekendtgørelsen desuden omfatter tilsyn, klageadgang og sanktionering af overtrædelser forbundet med adgang til det åbne internet.

Bekendtgørelsesudkastet indeholder således ikke bestemmelser, der vil medføre hverken samfundsøkonomiske, erhvervsøkonomiske eller administrative konsekvenser for det offentlige eller erhvervslivet, der ligger ud over, hvad der følger af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2015/2120 af 25.november 2015.

Bekendtgørelsens regler om adgang til det åbne internet vil træde i kraft den 30.april 2016. 

Myndighed: Energistyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 08-03-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget