Udkast til bekendtgørelse om ændring af personelbekendtgørelsen samt udkast til bekendtgørelse om indhentelse af børneattest

Med ændringen af bekendtgørelse om personel i redningsberedskabet tilvejebringes der hjemmel for Beredskabsstyrelsen til at fastsætte regler om uddannelse af medlemmer af ungdomsbrandkorps og om statens tilskud til kommunerne.


Med bekendtgørelse om indhentelse af børneattest indføres der en pligt for kommunalbestyrelsen til at indhente børneattest i forbindelse med ansættelse eller beskæftigelse af personer i ungdomsbrandkorps, der er etableret af kommunen, og som udfører aktiviteter omfattet af beredskabsloven, hvor der oppebæres statstilskud efter beredskabslovens § 51 a.

Ligeledes indføres der en pligt for virksomheder og foreninger m.v. til at indhente børneattest i forbindelse med ansættelse eller beskæftigelse af personer i ungdomsbrandkorps, der har indgået en samarbejdsaftale med kommunen, og som udfører aktiviteter omfattet af beredskabsloven, hvor der oppebæres statstilskud efter beredskabslovens § 51 a.


Myndighed: Beredskabsstyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 10-06-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget