Høring om ændring af selskabsloven og årsregnskabsloven

Selskabsloven indeholder et forbud mod udlån til kapitalejere og ledelsesmedlemmer m.fl. Kapitalejerlån er lovlige i en række af de lande, vi
normalt sammenligner os med. Ved at lovliggøre lånene skabes mere lige konkurrencebetingelser og øget fleksibilitet for danske selskaber.
Med lovforslaget foreslås nærmere betingelser for lånene, der skal skabe sikkerhed for kreditorer m.fl. Som konsekvens foreslås en følgeændring
af årsregnskabsloven, som skal sikre, at det fremgår klart af regnskabet, at selskabet har anvendt frie midler til udlån.

En lang række virksomheder er forpligtede til at registrere ejere i Det Offentlige Ejerregister. Det skal sikre større gennemsigtighed omkring
ejerskabet af danske selskaber og modvirke økonomisk kriminalitet.

Der mangler dog fortsat en del selskaber i registeret, og mange af disse er nyoprettede selskaber, der er registreret efter registreringen blev lovpligtig.
Det foreslås derfor at præcisere kravet, så det bliver en forudsætning for registrering af nye selskaber, at man registrerer selskabets ejere.

Samtidig foreslås det, at der indføres mulighed for tvangsopløsning i tilfælde, hvor et selskab slet ikke har registreret ejeroplysninger.

Med lovforslaget foreslås en præcisering vedrørende iværksætterselskaber, der ikke ændrer substantielt på reglerne, men præciserer at kapitalforhøjelser
i iværksætterselskaber kan ske enten ved indskud af kontanter eller ved en ompostering fra selskabets frie reserver til selskabskapitalen.

Myndighed: Erhvervsstyrelsen
Type: Lovforslag
Høringsfrist: 17-08-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget