Bekendtgørelse om justering af godtgørelsen til visse vindmøller (balancegodtgørelse)

Hermed sendes udkast til bekendtgørelse om justering af godtgørelsen til visse vindmøller (balancegodtgørelse) i offentlig høring.

Bekendtgørelsen nedjusterer balancegodtgørelsen i overensstemmelse med kravet i Kommissionens godkendelser af ordningen. Der skal foretages nedjustering, når godtgørelsen overstiger de gennemsnitlige balanceringsomkostninger. Balancegodtgørelsen er senest blevet nedjusteret den 1. januar 2016.

På den baggrund nedjusteres balancegodtgørelsen fra 1,8 øre til 1,3 øre pr. kWh pr. 1. januar 2017, svarende til de gennemsnitlige balanceringsomkostninger i perioden 2013-2015. Beregningerne for omkostningerne på det kommercielle balanceringsmarked er en gennemsnitsbetragtning, dvs. i nogle områder og for nogle selskaber er omkostningerne højere og for nogle lavere. Beregningerne er vægtet mellem produktionen i Øst- og Vestdanmark samt mellem selskaber.

Høringssvar vedrørende udkast til ændringsbekendtgørelsen bedes være Energistyrelsen i hænde senest den 11. november 2016 kl. 12. Høringssvar bedes sendt til Energistyrelsens hovedpostkasse [email protected] med reference til sagsnr. 2016-9816 og med kopi til [email protected] og [email protected]. Eventuelle spørgsmål kan rettes til fuldmægtig Sanni Baltzer Petersen på tlf. 33 92 67 63 eller mail [email protected].







Myndighed: Energistyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 11-11-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget