Høring over bekendtgørelse om detailforhandling af håndkøbslægemidler

Vi anmoder hermed om eventuelle bemærkninger til den foreslåede opdatering af ovenstående bekendtgørelse senest mandag den 7. november 2016.

Lempelser af krav til basissortiment

Erfaringen viser, at der ofte er enkelte typer af lægemidler, som kunderne stort set ikke længere efterspørger. Dette medfører lagre af udløbne lægemidler, som skal sendes til destruktion med efterfølgende økonomisk tab for forhandleren. Vi har derfor besluttet at fjerne følgende fra basissortimentet:

  • Tyggegummi til behandling af gener ved rygeafvænning 2 mg

  • Tyggegummi til behandling af gener ved rygeafvænning 4 mg

  • Tabletter til behandling af transportsyge.

I stedet for 9 lægemidler vil basissortimentet herefter kun indeholde 6 lægemidler.

Nye muligheder for onlineforhandling af lægemidler

Gennem de seneste år har vi set et stigende ønske om at oprette forskellige kreative virksomhedsstrukturer ved onlineforhandling af håndkøbslægemidler.

For at understøtte denne udvikling og skabe klarhed har vi bl.a. indsat en ny bestemmelse om kontraktforhold, som giver virksomheder mulighed for at være kontrakttagere for detailforhandlere og ansøge om en tilladelse til enkelte aktiviteter såsom reklamationsbehandling eller lagerhold og distribution.

Andre opdateringer

Vi har desuden opdateret en del bestemmelser, så de følger den praksis, som vores inspektører og forhandlerne udvikler sammen i forbindelse med vores løbende kontrol.

Myndighed: Lægemiddelstyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 07-11-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget