Høring over udkast til bekendtgørelse om Affaldsregisteret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed

Bekendtgørelsen erstatter den eksisterende bekendtgørelse af samme navn og udstedes med hjemmel i flere bestemmelser i miljøbeskyttelsesloven, herunder § 79 b, som blev indført med lov nr. 177 af 24. februar 2015 og giver hjemmel til indførelse af automatisk sagsbehandling i Affaldsregistret. 

Bekendtgørelsen understøtter, at der indføres automatisk sagsbehandling i Affaldsregistret og betalingskortløsning til betaling af registreringsgebyret. Samtidig sænkes gebyrerne for de omfattede virksomheder for at sikre, at ordningen hviler i sig selv. 

Ændringen har baggrund i ”Aftaler om vækstpakke 2014” (indgået mellem S, DF, V, EL, R, SF og K i juni 2014), hvorefter de statslige sagsbehandlingstider skal reduceres på en række områder med ca. 850.000 dage. Regeringen har besluttet at videreføre indsatsen, herunder at indføre automatisk sagsbehandling for registrering i Affaldsregistret, som administreres af Energistyrelsen.  

Affaldsregistret har baggrund i den politiske aftale om affaldssektoren af 21. juni 2007 om organisering af affaldssektoren. 

Høringen forventes gennemført fra d. 24. april til d. 19. maj. Det forventes, at bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juli 2017.

Myndighed: Energistyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 19-05-2017
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget