Den Nationale Rekommandationsliste – baggrundsnotat for impetigo (børnesår)

IRF i Sundhedsstyrelsen sender hermed udkast til baggrundsnotatet for impetigo (børnesår) fra Den Nationale Rekommandationsliste (NRL) i høring.

Om baggrundsnotatet for impetigo
Baggrundsnotatet vedrører topikal behandling af impetigo hos børn og voksne i almen praksis. Rekommandationerne omfatter ikke patienter med indikation for systemisk antibiotisk behandling. I notatet indgår lægemidlerne, fusidin og mupirocin, der sammenlignes både med ingen antibiotisk behandling og med hinanden.

Fusidin rekommanderes i særlige tilfælde ved behandling af impetigo, da brug af lægemidlet kan øge risikoen for resistensudvikling. Mupirocin rekommanderes ikke til behandling af impetigo, da lægemidlet bør forbeholdes eradikering af methicillin resistente staphylococcus aureus (MRSA).

Om NRL
NRL støtter alment praktiserende læger i valget mellem tilgængelige lægemidler inden for en defineret lægemiddelgruppe og til en udvalgt patientgruppe. NRL omfatter kun sygdomme og lægemidler, hvor iværksættelse samt opfølgning af farmakologisk behandling forventes at kunne foregå i almen praksis.

NRL er ikke en behandlingsvejledning men beslutningsstøtte til valg eller fravalg af et læge-middel inden for en given lægemiddelgruppe til en konkret patientgruppe. Lægemidlers pris eller deres tilskudsstatus indgår ikke i vurderingen.

Myndighed: Sundhedsstyrelsen
Type: Andet materiale
Høringsfrist: 28-06-2017
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget