Den Nationale Rekommandationsliste – baggrundsnotat for aktinisk keratose

IRF i Sundhedsstyrelsen sender hermed udkast til baggrundsnotatet for aktinisk keratose fra Den Nationale Rekommandationsliste (NRL) i høring.

Om baggrundsnotatet for aktinisk keratose
Baggrundsnotatet vedrører topikal behandling af aktiniske keratoser i ansigt og hårbund samt på krop hos immunkompetente patienter. I notatet indgår fire lægemidler: diclofenac, imi-quimod i to koncentrationer, fluorouracil i kombination med salicylsyre og ingenolmebutat.

Alle lægemidler til behandling af aktinisk keratose i ansigt og hårbund rekommanderes, da behandlingen er betydelig mere effektiv end placebo, og da den gavnlige effekt vurderes at overstige bivirkningerne. For aktinisk keratose på krop rekommanderes diclofenac og in-genolmebutat. Fluorouracil i kombination med salicylsyre rekommanderes i særlige tilfælde, da videns- og erfaringsgrundlaget er begrænset.  

Om NRL
NRL støtter alment praktiserende læger i valget mellem tilgængelige lægemidler inden for en defineret lægemiddelgruppe og til en udvalgt patientgruppe. NRL omfatter kun sygdomme og lægemidler, hvor iværksættelse samt opfølgning af farmakologisk behandling forventes at kunne foregå i almen praksis.

NRL er ikke en behandlingsvejledning men beslutningsstøtte til valg eller fravalg af et læge-middel inden for en given lægemiddelgruppe til en konkret patientgruppe. Lægemidlers pris eller deres tilskudsstatus indgår ikke i vurderingen.


Myndighed: Sundhedsstyrelsen
Type: Andet materiale
Høringsfrist: 28-06-2017
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget