Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Lund Poulsen nikker til Søndeborgs nytteindsats

SVAR:

Det er efter reglerne, at ledige i Søndeborg Kommune bliver sendt ud at samle skrald som en del af deres rådighedsafprøvning. Det skriver beskæftigelsesministeren i et svar til Karsten Hønge (SF).

Lund Poulsen redegør for midler til bedre ressourceforløb

SVAR:

Beskæftigelsesministeren gennemgår, hvordan 17 kommuner har fået sats-puljemidler til bedre ressourceforløb i, i et svar til Beskæftigelsesudvalget. Der vil i 1. kvartal 2018 blive udarbejdet en midtvejsevaluering af projektet, skriver ministeren.

Lund Poulsen gennemgår sager med manglende RUT-anmeldelse

SVAR:

Omtrent 300 gange om året åbner myndighederne sager på grund af manglende eller mangelfuld anmeldelse til RUT hos udenlandske virksomheder. Tallene viser dog ikke, om det er private eller professionelle kunder, der er tale om, skriver beskæftigelsesministeren i et svar til Karsten Hønge (SF).

Lund Poulsen: Vi har skærpet dokumentationskravene for efteruddannelse

SVAR:

Der kom i 2015 større krav til virksomheder om at dokumentere, at arbejdsmiljørepræsentanterne får den efteruddannelse, som de har behov for og ret til. Derfor bliver der nu også føre mere kontrol med området, skrive beskæftigelsesministeren i et svar til Christian Juhl (EL).

Lund Poulsen: Hver fjerde får medhold i klage over arbejdsskade

SVAR:

Når en person, der er kommet til skade i en arbejdsulykke, klager over afgørelsen, får vedkomne sjældent medhold. Når det derimod er forsikringsselskabet, der klager, får de ret i omkring halvdelen af tilfældene. Det oplyser beskæftigelsesministeren i et svar til Marlene Harpsøe (DF)

Lauritzen: Her får flest noget ud af forslag om skattelettelser

SVAR:

Skatteministeren har på opfordring af Jesper Petersen (S) lavet en liste over, hvilke kommuner der har flest borgere, som får noget ud af regeringens forslag til skattelettelser, og hvad de i gennemsnit står til at få udbetalt ekstra. Se listen her.