Arbejdsmarkedspolitisk netværk 2016


Altingets arbejdsmarkedspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske arbejdsmarkedspolitiske sektor og erfaringsudveksle med ligesindede. Programmet for 2016/2017 ligger nu klart.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i slutningen af maj måned 2017 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er Altingets arbejdsmarkedsredaktør, Søren Elkrog Friis.

 

Ministervisioner

Jørn Neergaard Larsen (V), beskæftigelsesminister

Efter næsten 20 år som formand for Dansk Arbejdsgiverforening blev Jørn Neergaard Larsen til stor overraskelse hentet ind af statsministeren til at løfte beskæftigelsesindsatsen i Danmark. Hvordan er det at tage springet fra at være frontfigur i en interesseorganisation til at være politiker? Og hvilke visioner har ministeren for det danske arbejdsmarked i fremtiden?

Børsbygningen, torsdag den 8. september 2016, kl. 9.00 - 12.00

 

Et vækstskabende arbejdsmarked

Michael Dithmer, departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan står det til med den danske konkurrenceevne? Hvilke udfordringer ligger der i fremtiden for at få skabt et arbejdsmarked, der bidrager til en positiv udvikling? Hør en af landets mest erfarne embedsmænd komme med hans løsningsforslag til nogle af Danmarks største udfordringer.

Børsbygningen, onsdag den 9. november 2016 kl. 9.00 - 12.00 

 

Fremtidens arbejdsmarked

Morten Binder, direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, fhv. adm. direktør i Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Robotter og ny teknik overtager i stigende grad menneskets arbejdsrolle. Hvilke udfordringer og muligheder giver det for arbejdsmarkedets fremtid?  Er nutidens arbejdsmarkedsindsats fx den rigtige? Morten Binder taler om forebyggelse af arbejdsløshed frem for behandling, og hvordan digitalisering giver mulighed for at berede alle på et skiftende arbejdsliv.

Børsbygningen, tirsdag den 10. januar 2017 kl. 9.00 - 12.00 

 

Fra anbefalinger til handlinger

Carsten Koch, formand for Beskæftigelsesrådet

Carsten Koch stod i spidsen for og lagde navn til det såkaldte Koch-udvalg, der i 2013 fik til opgave at udrede den danske beskæftigelsesindsats. Det er nu et stykke tid siden, den sidste rapport blev indleveret. Hvad er hans vurdering af de efterfølgende tiltag? Og er der områder, som mangler at blive adresseret?

Børsbygningen, tirsdag den 18. april 2017 kl. 9.00 - 12.00

 

Altingets årlige arbejdsmarkedsdøgn - Grønbechs Hotel mandag den 29. maj 2017

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Formiddagsmøde og indlæg ved Lizette Risgaard, formand for LO

•   Fælles frokost

•   Indlæg ved Jacob Holbraad, adm. direktør Dansk Arbejdsgiverforening

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'

•   Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, mandag den 29. maj 2017 inkl. overnatning

 

Fagbevægelsens kamp

Lizette Risgaard, formand for LO

Under et år er gået siden Lizette Risgaard blev udnævnt til formand for LO, og hun har allerede ryddet forsiderne flere gange. Hør hende reflektere over trepartsforløbet i foråret 2015, hvilke kampe ligger der forude for arbejderbevægelsen og hvilke strategier er der behov for?

 

Embedsmanden der blev lobbyist

Jacob Holbraad, adm. direktør Dansk Arbejdsgiverforening

Efter mange år som embedsmand, bl.a. som departementsråd og chef for indenrigsområdet i Statsministeriet, og ikke mindst som direktør for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, er Jacob Holbraad nu administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening. Hvad er hans vurdering af trepartsforløbet, og hvad mener han, der skal til for at styrke det danske arbejdsmarked?

 

 

Med forbehold for ændringer